Autovrije zondag

Tijdens de autovrije zondag gaan heel wat steden voor één dag autoloos. In Mechelen is de binnenstad autovrij op zondag 17 september tussen 10u en 19u. Laat je auto dus op stal en kom met de fiets, te voet, al skatend… naar de stad en geniet van UiT zonder uitlaat!

Ook Walem zet op 17 september de auto op stal. De Koning Albertstraat is tussen 9 en 20u autovrij. Ze verandert in één lange rommel- en feestmarkt tussen 10 en 18u.

Week van de mobiliteit

De autovrije zondag valt middenin de Week van de Mobiliteit (16-22 september). In die week zijn er nog andere initiatieven rond duurzame mobiliteit:

 
Car Free Day: donderdag 21 september

Ga je meestal met de wagen naar het werk? Kies op donderdag 21 september eens voor de fiets, bus of trein. Of carpool of werk van thuis uit. Meer info

 
Strapdag: vrijdag 22 september

STRAPDAG wil scholen, kinderen en ouders aanmoedigen om zich duurzaam en veilig naar school te verplaatsen. Dagelijks te voet of met de fiets naar school gaan, heeft een positieve impact op ons milieu en op jouw gezondheid. Er zijn al 1000 scholen ingeschreven voor de Strapdag! Voor vele scholen is de STRAPDAG een jaarlijks evenement als start van een verkeersveilig schooljaar. Meer info