UiT zonder uitlaat 2017

Ga opnieuw UiT zonder uitlaat op zondag 17 september 2017 en beleef tussen 13 en 18u een actief en bruisend Mechelen zonder auto.

De binnenstad wordt die dag het terrein van vele standhouders die staan te trappelen om je te laten kennismaken met hun cultuur- en vrijetijdsaanbod. En er beweegt nog meer want heel wat sportverenigingen zetten hun beste beentje voor op de Sportmarkt.

Profiteer meteen ook van de nuttige verkeersveilige en duurzame transporttips en leef je uit in Villa Botanique, in de Kruidtuin.

 

‚ÄčAlles wat je moet weten over UiT zonder uitlaat

1. Hoe geraak ik er?

 • Met de fiets
  Tussen 13 en 18u kan je je fiets gratis parkeren in de bewaakte fietsenstalling op de binnenkoer van het Stadhuis (inkom via Befferstraat). Tussen 13 en 17u kan je hem daar gratis laten graveren.
 • Met het openbaar vervoer
  Die dag gratis op grondgebied Mechelen. De Lijn stopt enkel aan halte Veemarkt omwille van autoloze zondag.

 

2. Wie staat waar?

Meer dan 70 stanhouders stellen jou hun vrijetijdsaanbod voor, geven je duurzame mobiliteitstips en meer. Algemeen vind je:

 • Cultuur: Grote Markt, Befferstraat & Cultuurplein
 • Eco en Duurzaamheid: Grote Markt, Befferstraat & IJzerenleen
 • Mobiliteit: Grote Markt
 • Sport: Veemarkt, Schoenmarkt & IJzerenleen
 • Mechelen Kinderstad: Villa Botanique

Bekijk het volledige overzicht.

 

3. Wat is er nog te doen? 

Check het programma met optredens en doe-activiteiten. 

Op de Sportpleinen kan je verschillende sporten uitproberen. Met een sport-stempelkaart krijg je telkens een stempel als je een sport uitprobeert. Een volle stempelkaart kan je omruilen voor een sportief cadeautje. 
Haal de sport-stempelkaart aan de stand van de Sportdienst (te vinden op elk sportplein) of aan de algemene infostand op de Grote Markt (ter hoogte van Sava, te herkennen aan de groene vlag). 

 

4. Waar vind ik de dag zelf meer info? 

Kom je licht opsteken aan het algemeen infopunt op de Grote Markt. Het eerste standje, ter hoogte van Sava. Je herkent het aan de groene vlag. 

Vragen over UiT zonder uitlaat? Stuur een mailtje naar uitzonderuitlaat@mechelen.be en we helpen je zo snel mogelijk verder.