Bereikbaarheid

ADRES

HET PREDIKHEREN
Goswin de Stassartstraat (kruising met Jodenstraat)
B-2800 Mechelen
(België)

 

GPS-coördinaten:  N 51.033362°, E 4.479661°

MET DE TREIN

Als je met de trein komt, heb je twee mogelijkheden. Ofwel reis je tot station Mechelen en neem je de bus, ofwel reis je tot station Mechelen-Nekkerspoel en ga je te voet verder.
 

Tot station Mechelen (op 2 km)

Vanaf hier neem je buslijn 500 (richting Antwerpen-Boom-Rumst). Afstappen doe je aan de halte ‘Nokerstraat’. Deze bus houdt halte aan de Nokerstraat met een interval van 30 min.

Vanaf het station Mechelen kan je de centrumpendel (1) nemen tot aan halte ‘Van Hoeystraat’. Deze halte bevindt zich op de kruising met de Goswin de Stassartstraat en is ongeveer 200m verwijderd van het Predikheren.

 

Terug naar het station

De centrumpendel rijdt in een lus, dus bij het terugkeren naar het station vanaf Het Predikheren kan je best gebruik maken van de halte 'Stadsfeestzaal' op ongeveer 500m of je kan gebruik maken van de halte 'Nokerstraat' van lijn 500 (zie boven).
(De afstaphalte ‘Van Hoeystraat’ kan je in principe ook nemen, maar hou er dan wel rekening mee dat je de lus eerst verder afmaakt tot Nekkerspoel om dan verder door te rijden naar Mechelen station.)

De Centrumpendel rijdt met een interval van 20 min.

Tot station Mechelen-Nekkerspoel (op 1 km)

Vanaf hier volg je bij de uitgang van het station de richting naar het stadscentrum. Eens over het water wandel je verder aan de stadsring naar rechts (Zwartzustersvest). Deze volg je voor ongeveer 950m en bij museum Kazerne Dossin sla je linksaf. 100m verder is Het Predikheren.

MET DE WAGEN

Neem op de E19 Afrit 9 Mechelen-Noord

Volg de N16 richting Heist-op-den-berg/Lier

Volg de P-route naar parking Rode Kruisplein, op wandelafstand van Het Predikheren.

Wandel langs de Edgard Tinellaan tot het kruispunt met de Goswin de Stassartstraat en sla daar rechtsaf (wandelafstand): 500m.​

Deze parking is gratis op zaterdag en zondag.

Je kan ook betalend parkeren in de ondergrondse parking Tinel, vlak naast het museum Kazerne Dossin (ingang: Edgard Tinellaan 6)

 

Meer informatie over parkeren in Mechelen vind je op www.mechelen.be/parkings

Op zondag 16 september, tijdens UiT zonder uitlaat, is het stadsdeel binnen de ring autovrij tussen 10 en 19u en mag je de stad niet in of uit met de wagen. Meer informatie over de bereikbaarheid op die dag vind je hier.