Zin in musea: ongezouten waarheden in Mechelen

0.3.1.0.1, Literatuur

In het najaar van 2021 maken we van elke laatste zondag van de maand een schrijfdag en dat telkens in een ander museum, in een andere stad en met andere kunstwerken als inspiratiebron. De derde zondag brengen we een bezoek aan Het Zotte Kunstkabinet en de Garage in Mechelen. Lees meer

Schrijfdocente Christina Vanderhaeghe neemt je graag mee op pad met gerichte kijk- en schrijfopdrachten. Jij klimt vervolgens in de pen. Benieuwd welke gedichten of verhalen we zullen oogsten op het einde van de dag.

Ongezouten waarheden

We starten deze schrijfdag in het station. En gaan te voet naar het Museum Het Zotte Kunstkabinet. Geen carnaval in 2021? We gaan voor een versie in zinnen. Tijdens een rondgang langs originele schilderijen ontstaan tussen 1500 en 1650 komen we heel wat monsters en gemaskerden tegen. Grappig, wreed en ontdaan van een schone schijn kom je in je verhalen, gedichten en dialogen tegen. Met ongezouten taal, het mag.

Uitwisselen, je tekst brengen en vervolgens tijdens de lunch zijn we te gast bij een bijzondere schrijver.

Nà de middag duiken we in de Garage, een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst. Mag er nog gelachen worden in verzen, in zotte zinnen? Het moet niet, er kan een heel andere toon worden aangeslagen in je schrijven bij deze tentoonstelling. Waag je op papier zoals kunstenaars zich aan een beeld, aan een schilderij wagen tot het af is.

En de uil op het Marktplein, die kijkt verder mee.


Praktisch:
Breng je eigen picknick en drank mee.
Een week vooraf ontvang je een mail met praktische info.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Mechelen station
Koning Albertplein, 2
2800 Mechelen
zondag 28 november 2021 van 11:00 tot 17:00
Creatief Schrijven vzw
€ 49,0
creatiefschrijven.be/cursussen/zin-in...