Zijn we allemaal racisten?

Lezing of congres, Wetenschap

Deelnemers van deze bijeenkomsten kijken samen naar een videocollege van Universiteit Vlaanderen. Daarin geeft een wetenschapper een korte toelichting over een bepaald wetenschappelijk domein of vraagstuk. De aanwezige wetenschapper-docent beantwoordt nadien alle kritische vragen van het publiek over dit onderwerp. Deze bijeenkomsten duren telkens één uur. Het vraagt dus niet veel tijd om tot nieuwe inzichten te komen!
"Djiezes, dat is echt weer typisch en niet toevallig dat het een jood/Marokkaan/zwarte/moslim/kafir/Waal/blanke bourgeoistrut... is!" Betrap jij jezelf ook soms op dit soort gedachten? Je mag het toegeven, want het is perfect normaal dat je soms dat soort dingen denkt. Wat niet wil zeggen dat je het ook luidop moet zeggen! Luister naar professor Van Overwalle en leer hoe racisme soms aangeboren is én hoe je ermee kan omgaan! Dr. Dounia Bourabain (VUB) beantwoordt nadien al jouw vragen!
Met de steun van IMD Antwerpen. Lees meer

In samenwerking met Hannah Arendt Instituut, Het Predikheren, Humanistisch verbond Mechelen, Thomas More Hogeschool Mechelen

Begeleiders: Dounia Bourabain

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Het Predikheren
Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen
zaterdag 11 december 2021 van 14:00 tot 15:00
Het Predikheren

gratis

hetpredikheren@mechelen.be
015 40 44 70
apps.ticketmatic.com/widgets/mechelen...
hetpredikheren@mechelen.be
hetpredikheren.mechelen.be