Wiener Parade XVI

Concert, Klassieke muziek

Als traditionele muzikale najaarsklassieker brengt de IRSC, Internationale Robert Stolzclub, de zestiende editie van de ‘Wiener Parade’ naar Mechelen.
Voor dit dubbelconcert engageerde de IRSC sopraan Bibiana Nwobilo uit Wenen, bariton Peter Thunhart eveneens uit Wenen, sopraan Olga Vilenskaia uit Berlijn en tenor Jeysson Estrella Diaz uit België maar met Zuiderse oorsprong. Zij worden begeleid door het Robert Stolz Promenadeorkest o.l.v. André Walschaerts in een presentatie van Connie Neefs, die beiden in hun thuisstad op het podium staan. Lees meer

De Internationale Robert Stolzclub bestaat 48 jaar en werd opgericht door wijlen Mechelaar Mark Standaert, die op jonge leeftijd overleed na een verkeersongeval. Sedert 1977 was zijn moeder Julienne voorzitster tot zij op 93-jarige leeftijd stierf. De nieuwe voorzitter van de IRSC is Mechelaar René Van Eyken, die er samen met zijn bestuur ieder jaar in slaagt een steeds even boeiend programma te ontvouwen.
Nog niet zo lang geleden ontviel ondervoorzitter Roger De Brouwer de vereniging. Naast de voorzitter zetten voortaan Mariette Volkaert-Hautman, Jean-Pierre Maes, Jacques Colson, Greet De Keyser, Nicole Scheers en Anita Walschaerts-Hendrickx de bakens van de club, die verspreid over gans Vlaanderen zo'n drieduizend leden telt, uit.

“De IRSC ziet het nog altijd als haar opdracht een belangrijke rol te spelen in het behoud van de operette als theatergebeuren”, zegt voorzitter René Van Eyken. “Het blijvend succes van onze concerten bevestigt de heropleving van de belangstelling voor de Weense muziek”, voegt hij toe.

Toon kaart Stadsschouwburg Mechelen
Keizerstraat 3
2800 Mechelen
za 18/11/17 van 16:00 tot 18:00 zo 19/11/17 van 15:00 tot 17:00
Internationale Robert Stolz Club
€ 40,0
015 32 37 56
www.irsc.be
0477 20 76 91