Wetenschapsbeurs (6+): voor professoren in spe

Ben jij een nieuwsgierig beestje? Kijk je met open mond naar ‘Superbrein’ op Ketnet? En wil je graag zelf eens de handen uit de mouwen steken? Kom dan zeker eens langs. Je leert er je eigen bruisbal maken, gaat aan de slag met een 3D-printer en verliest een spelletje schaar-steen-papier tegen een computer! Lees meer


Programma

3D-printer: maak je eigen Rommy-figuurtje
Dit is je kans om een 3D-printer aan het werk te zien en al je vragen over het apparaat aan een echte wetenschapper te stellen. Bovendien ga je naar huis met je eigen mini-Rommy!

Schaar-steen-papier
Dit spelletje kennen jullie waarschijnlijk wel. Maar hebben jullie het al eens tegen een computer gespeeld? Ga de uitdaging aan en probeer de computer te verslaan.

Bruisbalpret
Maak je eigen bruisbal en voeg je gewenste kleurtjes en geurtjes toe, zodat je nadien thuis lekker kan genieten van een ontspannen bad!

Las je eigen figuurtje in elkaar
Ben je nieuwsgierig naar hoe je twee voorwerpen aan elkaar kan zetten? Wil je een mooie vorm maken? Op de Dag van de Wetenschap word jij zelf een echte lasser!

Kinderuniversiteit: hoe maak je water proper?
Heb je altijd al willen weten hoe je vuil water weer proper kan krijgen? Een echte KU Leuven-professor legt het je uit!

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
Elke goochelaar weet het al: met spiegels kan je eindeloos veel trucs uithalen. Wij hebben er alvast enkele voor je klaargezet! Tussendoor kan je ook eens horen hoe snel (of hoe traag) geluid is, en geheime boodschappen ontcijferen.

Fotohoek
Laat jezelf fotograferen als een echte KU Leuven-wetenschapper!

Bouw je eigen snoepbrug
Wetenschap met snoepjes, kan het nog beter?! In deze workshop leer je het verband leggen tussen de structuur van een brug en de sterkte ervan. Met zelfbouwpakketten (heerlijke snoepjes, tandenstokers, ...) kan je zelf een brug maken en uittesten, net als in het echt!

Maak een vergrootglas met waterdruppels
Soms is tekst zo klein geschreven dat je een vergrootglas nodig hebt om de tekst te kunnen lezen. Maar heb je wel een vergrootglas bij de hand? Leer je eigen vergrootglas maken met een aantal dingen die je sowieso in huis hebt!


Reserveren is niet nodig.

I.s.m. K.U. Leuven

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Stedelijke Openbare Bibliotheek Mechelen
Moensstraat 19
2800 Mechelen
za 24/03/18 van 13:00 tot 16:00
Stedelijke Openbare Bibliotheek Mechelen

gratis

jeugd.bibliotheek@mechelen.be
015 40 44 70
mechelen.bibliotheek.be