Wat is donkere materie?

Lezing of congres, Wetenschap

Deelnemers van deze bijeenkomsten kijken samen naar een videocollege van Universiteit Vlaanderen. Daarin geeft een wetenschapper een korte toelichting over een bepaald wetenschappelijk domein of vraagstuk. De aanwezige wetenschapper-docent beantwoordt nadien alle kritische vragen van het publiek over dit onderwerp. Deze bijeenkomsten duren telkens één uur. Het vraagt dus niet veel tijd om tot nieuwe inzichten te komen!
Er is een stof die wetenschappers al decennia bezighoudt, maar haar geheimen maar niet wil onthullen: donkere materie! Donker, omdat het een stof is die geen licht uitstraalt of weerkaatst en bijgevolg onzichtbaar is. Maar... hoe onderzoek je iets dat onzichtbaar is? Meer nog, hoe weet je dat iets bestaat als je het zelfs met de meest krachtige microscopen niet kan zien? Een vraag waar Dirk Ryckbosch, deeltjesfysicus aan UGent, een verhaal bij kan vertellen dat tot je verbeelding zal spreken!
We kijken eerst samen naar dit videocollege van de Universiteit van Vlaanderen, nadien beantwoordt Jean-Pierre De Greve (prof. emeritus VUB) al jouw prangende vragen.
Met de steun van IMD Antwerpen. Lees meer

In samenwerking met Het Predikheren, Humanistisch verbond Mechelen, Thomas More Hogeschool Mechelen

Begeleiders: Jean Pierre De Greve

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Het Predikheren
Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen
zaterdag 11 september 2021 van 14:00 tot 15:00
Het Predikheren

gratis

hetpredikheren@mechelen.be
015 40 44 70
apps.ticketmatic.com/widgets/mechelen...
hetpredikheren@mechelen.be
hetpredikheren.mechelen.be