Warme Winteravond in Mechelen: De natuur in met Pim

Lees meer

Deze lezing is helaas volzet. Met een mailtje naar nils.iwens@natuurpunt.be kom je op de wachtlijst terecht.

_______________________________________________________________________________

Deze Warme Winteravond biedt je een kijkje in het werk en leven van bekroonde natuurdocumentairemaker en Mechelaar Pim Niesten.

Van jongsaf gefascineerd en geobsedeerd door beestjes en de natuur studeerde Pim af als Master in de Biologie aan de KU Leuven. Na het behalen van een bijkomende Master in de Mariene Biologie aan de Centre d’Océanologie van Marseille (FR) besloot Pim zijn ultieme droom na te streven en te gaan voor een carrière als wildlife filmmaker. Hij studeerde Audiovisuele Kunst (optie TV, film en video) aan de filmschool Narafi te Brussel waarna hij zijn weg zocht in de internationale wereld van de natuurfilm.

Nu is Pim al meer dan 14 jaar werkzaam als freelance cameraman/regisseur en werkt hij mee aan natuurdocumentaires voor internationale producties voor ondermeer de BBC, National Geographic, Animal Planet en NDR Naturfilm. Deze projecten nemen hem mee naar alle uithoeken van de wereld waar hij de natuur en dieren filmt in vaak afgelegen en onherbergzame gebieden. Hij slaagde er ondermeer als allereerste in om zogeheten ‘jungleleeuwen’ te filmen. Leeuwen in de jungle en wolven op de hoogvlaktes van Ethiopië, Kiwi’s en Zeeleeuwen op verlaten stranden in Nieuw Zeeland, vechtende ratelslangen in de woestijn van de VS, reuzenkrabben op Christmas Island… Niets is evident bij het filmen van deze dieren in zulke gebieden, maar als geboren avonturier deinst Pim niet terug voor een uitdaging meer of minder.

Momenteel werkt Pim als Director of Photography aan een grote natuurreeks voor Canvas in eigen land, getiteld ‘Onze Natuur’. Deze 6-delige reeks zal de natuurpracht en dierenverhalen van België tonen als nooit tevoren.

Pim vat af en toe ook post voor de camera als bioloog-presentator, ondermeer in het Ketnet programma ‘Klein Gespuis’, voor Canvas in ‘Expeditie Mozambique’ en ook nu is hij het gezicht van ‘Onze Natuur’.


De lezing is van 20u00 tot 22u00.
De bar is open van 19u30 tot 22u30.

Inschrijvennoodzakelijk
Deelnamegratis

Bij niet opdagen of annulatie minder dan drie dagen voor het evenement, zal u per mail gevraagd worden 10 euro te storten op onze eventrekening. Zo willen we vermijden dat écht geïnteresseerden niet kunnen deelnemen. Bedankt voor uw begrip.

Wanneer de lezing volzet is, kan je een mail sturen om op de wachtlijst te komen staan.

Toon kaart Het Predikheren
Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen
woe 07/10/20 van 19:30 tot 22:30
Natuurpunt Mechels Rivierengebied, Kern Mechelen
Bestel tickets Bestel tickets
nils.iwens@natuurpunt.be
0468 36 14 46
www.natuurpunt.be/agenda/warme-winter...