Verbeter je zicht - Ontspannende oogtechnieken/Oogyoga

Cursus of workshop, Gezondheid en zorg

Dit is één workshop in twee delen. Je leert eenvoudige, doeltreffende technieken om oogklachten te verzachten en geleidelijk aan weg te nemen. Ze kunnen het zicht verbeteren of volledig herstellen bij (leeftijdsgebonden) verziendheid, bijziendheid en astigmatisme. Ook aandoeningen van traankanaal, vermoeide ogen, droge ogen, cataract, glaucoom (afhankelijk van het exacte probleem) ... kunnen verzacht, deels of helemaal opgelost worden. Lees meer

Afhankelijk van de duur van de workshop en de vragen/ oogproblemen van de deelnemers, wordt uit onderstaande een keuze gemaakt.
- Korte theoretische uitleg over functie van het oog incl. werking van de spieren. Dit is belangrijk ivm spanning vs. ontspanning: veel oogproblemen ontstaan namelijk door te veel spanning op de oogspieren.
- Ontspanningstechieken
- Oogoefeningen zelf: palmen, perifeer zicht ontwikkelen, l'ong swing', extreme close-up, 'shiften', oogmassage technieken, hatha yoga voor de ogen, …
- Tips voor werken aan de pc
- Onder de aandacht brengen van spanningen in het bewustzijn. Ogen laten spanningen los als spanningen in het bewustzijn worden losgelaten.
Belangrijk: Breng je lenzenhouder/ brillendoos mee naar de workshop. De oogoefeningen worden zonder hulpmiddelen gedaan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Alive and flowing
12 Apostelenstraat 3
2800 Mechelen
woe 05/06/19 van 20:00 tot 22:00
Alive and flowing
€ 60,0
kattyreniers@hotmail.com
0496 42 93 84
aliveandflowing.com/oogoefeningen