VDE/Brahm-trio

Concert, Jazz en blues

Het VDE/Brahm- trio bestaat uit Will Brahm (USA), Kevin van den Elzen (NL) en Jos Machtel (NL). Will Brahm is een van de beste gitaristen uit de West Coast-scene. Hij werkt met o.a. Gretchen Parlato, Kim Richmond, Gordon Goodwin Big Phat Band, New West Guitar Group en Jane Monheit. Hij reist door heel de Verenigde Staten, maar ook daarbuiten. Hij heeft recent een nieuwe cd uitgebracht, genaamd Venture Atlas. Brahms spel en muziek is geïnspireerd door een mix van Afro-Cubaanse muziek, traditionele jazz en de muziek van Pat Metheny. Lees meer

Kevin van den Elzen woont sinds 2015 in Los Angeles waar hij de eerste twee jaar bij drumlegende Peter Erskine heeft gestudeerd. Daarnaast studeerde hij met Roy McCurdy, Ndugu Chancler en Aaron Serfaty. Hij studeerde af in 2017. Sinds zijn afstuderen heeft hij gespeeld met Dick Oatts, Bob Sheppard, Eric Reed, Josh Nelson en Nick Mancini. Hij speelt met diverse bigbands plus zijn eigen bigband, de VDE Big Band. Daarnaast speelt hij in het collectief de LAHO Group, waar hij in 2017 in Nederland mee toerde.

Jos Machtel is een van de beste bassisten in Europa en woont in België. Hij speelde o.a. met Bert Joris, Bob Brookmeyer, Dave Liebman, Toon Roos en Rob van Kreeveld. Hij speelde in het Brussels Jazz Orchestra waar hij met de beste jazzartiesten van de wereld speelde. Hij heeft ongeveer 10 cd's opgenomen met het BJO. Jos blijft één van de meest gevraagde bassisten en speelt o.a. met Bram de Looze, Bert Joris, Bart Defoort en Frank Vaganée.

Will Brahm (US): gitaar
Jos Machtel: contrabas
Kevin van den Elzen: drums

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Het Predikheren
Goswin De Stassartstraat
2800 Mechelen
vrijdag 25 oktober 2019 van 20:45 tot 23:00
Jazzzolder

€ 10,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: 2,0

info@jazzzolder.be