UITVERKOCHT - Predikheerlijke zomer: Corpus Christi (Jan Komasa)

Daniel is een twintigjarige delinquent die ervan droomt om priester te worden. Probleem: hij heeft een bijzonder zwaar strafblad, en dus maakt hij geen schijn van kans om in het seminarie te worden aanvaard. Lees meer

Tot hij tijdens zijn werkverlof in een dorpskapel verkeerdelijk voor een jonge priester wordt aanzien, en hij van dat misverstand handig gebruik weet te maken. Sterker nog: hij blijft in zijn rol, én hij vertolkt die uitstekend en tot grote tevredenheid van de dorpsbewoners. Daniel groeit in een recordtempo uit tot een ietwat aparte maar zeer populaire pastoor die dopen regelt, huwelijken inzegent, de biecht afneemt en de hele gemeenschap zelfs helpt met een onverwerkt trauma…

Maar terwijl hij met zijn charismatische stijl en onorthodoxe methodes steeds dieper in zijn priesterambt opgaat, bekruipt hem ook de angst dat hij (en zijn criminele verleden) ontmaskerd gaat worden.

‘Corpus Christi’ is een heerlijke, excellente tragikomedie over vergiffenis en het krijgen van tweede kansen: grappig en spannend, tragisch en meeslepend, dramatisch en subtiel, en dat soms allemaal tegelijk.

De film – die bizar genoeg losjes gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van een jongeman die maandenlang voor priester speelde in een kerkje op het Poolse platteland – groeide dan ook uit tot dé publieksfavoriet op allerlei festivals, én werd ondertussen genomineerd voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

In de hoofdrol ziet u de geweldige Bartosz Bielenia als de fake pastoor: onthou die naam!

Regie: Jan Komasa
PL 2019, 116 min.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Het Predikheren
Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen
ma 5 juli 2021 van 22:00 tot 23:50 ma 12 juli 2021 van 22:00 tot 23:50
Filmhuis Mechelen

€ 5,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: 1,0

www.filmhuismechelen.be/review/corpus...