UITVERKOCHT - Botaniek Live: Brutus + Psychonaut

Concert, Pop en rock

Brutus:
Powertrio Stefanie Mannaerts (drums, zang), Stijn Vanhoegaerden (gitaar) en Peter Mulders (bas) brachten in 2017 debuutalbum ‘Burst’ uit en sindsdien veroveren ze wereldwijd harten met hun eigen vorm van post-metal en rock. De tourbus werd hun tweede thuis en dat hoor je op het tweede album ‘Nest’ (maart 2019). Een ode aan hun thuisfront, want dat tourleven zet een bom onder alle relaties, familie-en vriendschapsbanden. Iets waar ze totaal niet op voorbereid waren, maar wel mee moeten leren omgaan. Met ‘Nest’ verkochten ze zalen uit over heel Europa en Amerika, speelden festivals van Hellfest (Fr) tot in Mexico City. Van de eerste repetities in 2013 tot en met de laatste tour in 2019, via de mooie woorden van Lars Ulrich (Metallica) en Ben Koller (Converge) tot op het persoonlijke Deftones festival in San Diego. Voor Brutus ging het allemaal al enorm hard. Voor het verdoemde jaar 2020 stonden er nog meer mooie dingen op de planning, maar die werden vervangen door de release van dubbelalbum “Live in Ghent”, een opname van hun sold out show in Gent in mei 2019. Tegelijk dook de band ook diep in zichzelf als voorbereiding op hun derde studio-album dat in 2022 het licht zal zien. Maar eerst nog even terug live knallen. Om weer te weten hoe dat weer voelt: “... de barbaren laten komen, de hemel openscheuren en met meedogenloze riffs de de emotionele spanning tot knappens toe opbouwen”(volgens Humo, Pukkelpop 201. Geen lazy Sunday op 4 juli, want dan breekt Brutus het kot af. Lees meer

Psychonaut:
Thuismatch! Psychonaut is een psychedelisch post-metal collectief uit Mechelen, jawel. Hun kenmerkende sound is sterk beïnvloed door 70's bands als Led Zeppelin en Pink Floyd, maar haalt ook inspiratie uit modernere bronnen als Tool en Amenra. Hoewel de band slechts uit een traditionele driekoppige bezetting bestaat, staan ze erom bekend een constant meeslepende liveshow af te leveren die je van de eerste tot de laatste seconde bij de strot grijpt. Een muzikale kopstoot op zondag 4 juli, als opwarmer voor Brutus.

Een ticket kost 25 euro incl servicekosten. Tickets zijn beschikbaar vanaf vrijdag 4 juni om 10u via ticketmaster.be en zijn enkel in pakket van 4 beschikbaar.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Kruidtuin Mechelen
Bruul 129
2800 Mechelen
zondag 4 juli 2021 van 18:00 tot 22:00
€ 25,0
www.botaniek-live.be