The Great Ephemeral Skins - Hadassah Emmerich

In haar schilderijen, werken op papier en schilderkundige installaties verweeft Hadassah Emmerich (°1974, Heerlen, NL) diverse thema’s zoals identiteit en het lichaam, representaties van ‘het exotische’ en de dialoog tussen abstractie en figuratie. Emmerich selecteert materiaal uit onder andere vintage fotografieboeken, teksten, advertenties en kunsthistorische referentieboeken, dat vervolgens samengesmeed wordt tot een nieuwe compositie via een proces van fotomontage. Deze compositie wordt op het doek overgebracht door een combinatie van schilderen en printen. Lees meer

In haar werk creëert Emmerich een eigen universum waarbinnen tropische kleuren en koele grijstinten samenvloeien, waar grafische silhouetten zich tegen efemere achtergronden ophouden en waar referenties naar modernistische schilderijen binnen een stedelijke context geïntegreerd worden. Via deze ‘fusion painting’ tracht Emmerich op een schilderkundige manier het begrip multiculturalisme te ontrafelen.

Hadassah Emmerich studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht, het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (BE) en behaalde een Master in Fine Art aan het Goldsmiths College, Londen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurcentrum Mechelen - De Garage
Onder den Toren 12
2800 Mechelen
Van 23 maart 2019 tot 26 mei 2019
Cultuurcentrum Mechelen

gratis

www.cultuurcentrummechelen.be/tentoon...