Tentoonstelling Kazerne Dossin

Tentoonstelling, Erfgoed

Kazerne Dossin toont je de Belgische bladzijde van de Holocaust. Verhalen, getuigenissen en foto's leiden je door de jaren '40 en tonen de discriminatie en later deportatie van duizenden Joden en Zigeuners. Op deze krachtige plaats van herinnering, vlakbij en in het vroegere verzamelkamp, sta je stil bij mensenrechtenschendingen vroeger en nu. Een absolute must see. Lees meer

Kazerne Dossin: Memoriaal, Museum en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten vertelt je het verhaal van de Holocaust in België. Tussen 1942 en 1944 deporteerden de nazi's bijna 26.000 Joden en zigeuners naar de vernietigingscentra Auschwitz-Birkenau. Allemaal werden ze verzameld in Kazerne Dossin: een kazerne aan de rand van Mechelen.

Vandaag huisvest de kazerne een ingetogen en sereen memoriaal. Aan de overkant staat het nieuwe museumgebouw van toparchitect bOb Van Reeth. In de permanente tentoonstelling kijk en luister je naar de verhalen, documenten en foto's die de stille getuigen vormen van wat er hier gebeurde. Een indrukwekkende portrettenmuur met daarop de foto's van de gedeporteerden vormt de ruggengraat van het museum. Een museumbezoek dat je niet snel zal vergeten.

Toon kaart Kazerne Dossin
Goswin de Stassartstraat 153
2800 Mechelen
open zo, za van 09:30 tot 17:00, ma, di, do, vrij van 09:00 tot 17:00
Kazerne Dossin

€ 10,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: 2,0

info@kazernedossin.eu
015 29 06 60
www.kazernedossin.eu