Televisietovenaar Mil Lenssens | Het ontstaan van Tik Tak

Ontdek het verhaal van de Mechelse televisiemaker Mil Lenssens aan de hand van de programma’s waar hij aan meewerkte: Klein, klein kleutertje, Carolientje en Kapitein Snorrebaard, Tik Tak, Prikballon, Draaimolen, ... Lees meer

Bewonder de originele figuur Kraakje uit Klein, klein kleutertje en het bootje uit Carolientje en kapitein Snorrebaard. Verdiep je daarna in het razend populaire Tik Tak. Mil is niet alleen de regisseur maar ook de bedenker van het unieke programma voor peuters! Tik Tak wordt voor het eerst uitgezonden op 1 november 1981. De omroep beslist om over de loop van tien jaar 366 afleveringen te produceren. Voor elke dag één unieke Tik Tak met zelfs een extra aflevering voor de schrikkeljaren.

In de tentoonstelling staan enkele originele decorstukken die gemaakt werden door Mil en zijn dochter Marleen. Kom meer te weten over de ontstaansgeschiedenis, het magische aspect én het grote succes. Tik Tak verovert heel wat harten. Er worden boeken, videocassettes (en later ook DVD’s) uitgebracht voor uren kijk- en luisterplezier. De pedagogische aspecten van Tik tak worden opgepikt door heel wat leerkrachten. Er ontstaat zelfs een Tik Tak-spel. In heel wat klasjes kijken peuters en kleuters reikhalzend uit naar het Tik Tak-moment van de week!

In 2019 pakt Ketnet Junior uit met een gloednieuwe Tik Tak-reeks, die eveneens een enorm succes werd. Tik Tak is ook vandaag in de huiskamer aanwezig met heel wat speelgoed en boekjes!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Speelgoedmuseum Mechelen
Nekkerspoelstraat 21
2800 Mechelen
Van 24 april 2021 tot 29 augustus 2021 (za van 10:00 tot 17:00, zo van 10:00 tot 17:00)
Speelgoedmuseum Mechelen
book.timify.com/services?accountId=5e...
info@speelgoedmuseum.be
015 55 70 75