Soirée Lamot - Rembert Dodoens en zijn tijd

Lezing of congres, Erfgoed

Rembert Dodoens werd op 29 juni 1517 geboren in Mechelen en overleed te Leiden in 1585. Zijn leven en werk zijn emblematisch voor de omstandigheden waarin wetenschap werd beoefend tijdens de Renaissance. Lees meer

Via een omtrekkende beweging langs de geschiedenis van de Europese wetenschap, zoomen we tijdens deze lezing geleidelijk in op de politieke, sociale, religieuze en intellectuele context waarin deze Mechelse botanist en geneesheer opereerde. We onderzoeken de impact van het Renaissance-humanisme, de specifieke visies op de maatschappelijke rol van wetenschap en de verschillende plaatsen waar wetenschap bedreven kon worden.

Steven Vanden Broecke behaalde zijn doctoraat in de Geschiedenis aan de KU Leuven en was vervolgens werkzaam in Londen, Baltimore en Brussel. Sinds 2008 onderwijst hij intellectuele en wetenschapsgeschiedenis, met nadruk op de vroegmoderne periode, aan de Universiteit Gent. Zijn onderzoeksinteresses situeren zich op het snijvlak van wetenschap, magie en religie.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Lamot
Van Beethovenstraat 8-10
2800 Mechelen
do 02/03/17 om 20:00
Musea & Erfgoed Mechelen

€ 5,0

muse.mechelen.be/rembert-dodoens-en-z...