Schatten van Vlieg: Welkom in de bakkerij van Jos Hakker!

Tentoonstelling, Geschiedenis

Kom jij lekkers proeven in de bakkerij van Jos Hakker? Lees meer

Van jongs af aan ontwikkelen we allemaal onze eigen smaak. Beetje bij beetje ontdekken we zoete, bittere en zure smaken en weten we wat we lekker vinden. Misschien is een appel jouw favoriet, terwijl papa helemaal gek is van spruitjes!
Daarbij proeven we niet alleen met onze tong, maar bijvoorbeeld ook met onze neus. Denk maar aan het water dan in je mond komt, wanneer de verse geur van wafels zich in de woonkamer verspreidt.

Wist je trouwens dat smaken ook herinneringen tot leven kunnen brengen? Zo kunnen de levendige herinneringen van de chocoladecake van oma een instant geluksgevoel oproepen. Ook de Joodse bakker, Jos Hakker, liet ons een hele bijzondere herinnering na.

Jos Hakker was een echte zoetekauw. Toen hij afstudeerde als pasteibakker, verhuisde hij naar Antwerpen. Daar werd hij verliefd op zijn toekomstige vrouw Rachel en samen kregen zij een zoon, Simon. Hij maakte van zijn passie zijn beroep en opende een banketbakkerij in hartje Antwerpen. Maar bij het uitbreken van de oorlog veranderde het leven van het Joodse gezin drastisch. Jos kwam in de Dossinkazerne terecht en werd gedeporteerd naar Auschwitz, gewoon omdat hij Joods was. Gelukkig kon hij ontsnappen.

In het museum kan je deze zomer terecht om de bakkerij en het verhaal van Jos beter te leren kennen. Samen gaan we op zoek naar de schatkist gevuld met een hele belangrijke en vooral ook lekkere herinnering die Jos ons naliet…

Vlieg verstopt deze zomer schatkisten in heel Vlaanderen en Brussel. Ga op zoek naar een (of meer) van de 300 schatten van Vlieg en verken een verrukkelijk parcours. Vind je de schatkist? Dan krijg je een smaakboekje boordevol spelletjes én maak je kans op fantastische prijzen.

Ook bij onze partners in en rond Mechelen kan je op zoek naar de schat van Vlieg. Vraag een stempelkaart bij één van de deelnemende partners, bezoek minstens drie schattenlocaties en ruil je stempelkaart om voor een bezoek aan de Sint-Romboutstoren (kind gratis, volwassene 6 euro). Op deze locaties in Mechelen kan je ook nog een schat zoeken: Jeugdbib Mechelen, Speelgoedmuseum, het Vrijbroekpark, Domein Tivoli en Sportimonium (Hofstade).

Opgelet: het museum is gesloten in de eerste week van juli.

Toon kaart Kazerne Dossin
Goswin de Stassartstraat 153
2800 Mechelen
van 08/07/19 tot 01/09/19 open ma, di, do, vrij van 09:00 tot 17:00, za, zo van 09:30 tot 17:00
Kazerne Dossin

€ 4,0

Opportunities tariff for pass holders from another region: € 0,8

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: 1,0

info@kazernedossin.eu
+ 32 (0) 15 29 06 60