Schatten van Vlieg in Museum Hof van Busleyden

Gezinnen met kinderen kunnen op een speelse manier het museum ontdekken met een op maat gemaakt familieparcours. Hiëronymus verwelkomt hen als bijzondere gasten in zijn paleis. Een routeplan met zestien scheurluikjes loodst de jongste bezoekers doorheen alle kamers van het museum. Open de verschillende luikjes en proef de sfeer in elke zaal. Achter elk luik zit een opdracht of verwijzing naar een van de gouden kubussen die in de museumzalen staan opgesteld. Lees meer

Deze zomer krijgen speurders een extra opdracht. Probeer langs het parcours ook de Schatkist van Vlieg te vinden!
De gouden kubussen vormen de rode draad doorheen het familieparcours. Ze bevatten uiteenlopende en afwisselende opdrachten. Doeners, denkers, tekenaars, uitvinders en bouwers worden uitgedaagd om creatief aan de slag te gaan, geïnspireerd door het thema van elke zaal. Met eenvoudige staafpoppetjes stel je een eigen stoet samen die bij het sluiten van de kubus als schaduwspel in beweging komt. Of speel je met het hele gezin een gezelschapsspel over machtsstrategieën. Heb je een grote fantasie? Dan kan je je eigen fabeldier maken of jezelf een Bourgondisch imago geven.

Eindigen doe je op de zolder waar de kinderen het routeplan kunnen omvormen tot een eigen versie van een Besloten Hofje dat ze als aandenken mee naar huis nemen.

Toon kaart Museum Hof van Busleyden
Sint-Janstraat 2a
2800 Mechelen
Van 29 juni 2019 tot 31 augustus 2019
Museum Hof Van Busleyden

€ 12,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: 3,0

hvb@mechelen.be
015 29 40 30
www.hofvanbusleyden.be