Quentin Stokart Quartet

Concert, Jazz en blues

Quentin Stokart werd in 1988 in Luik geboren en studeerde muziek in Maastricht en Antwerpen. Hij woont momenteel in Brussel, waar hij zijn eigen muziek ontwikkelt en componeert. Hij is actief in verschillende projecten zoals 'qb', een akoestisch duo met Benjamin Sauzereau op gitaar en composities.
Hij speelt in het trio Edi Olvitt, met Nicolas Chkifi op drums en Mathieu Robert op sopraansax. Hij leidt het Quentin Stokart-trio met Gaspard Sicx op drums en Soet Kempeneer op bas, waarbij ze zijn eigen composities spelen. In het kwartet van saxofonist Bruno Grollet onderzoekt hij jazzstandards met Gaspard Sicx (d) en Nicola Lancerotti (b).
De idee van dit project is om een repertoire te brengen met standards en eigen composities. Elke muzikant kan zijn eigen nummers inbrengen en standards voorstellen die voor hem belangrijk zijn. Bij het spelen van verschillende soorten muziek is het de bedoeling dat het de manier waarop we samenspelen beïnvloedt. En hopelijk creëert het een onverwacht resultaat en een vorm van nieuw geluid. Lees meer

Sam Comerford: sax
Quentin Stokart: gitaar
Soet Kempeneer: contrabas
Gaspard Sicx: drums

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Jazzzolder (in Het Predikheren)
Goswin De Stassartstraat 88
2800 Mechelen
vrij 09/08/19 van 20:30 tot 23:00
Jazzzolder

€ 10,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: 2,0

www.jazzzolder.be