Parkpop: Ottertrotter - Badi

De corona-omstandigheden lieten dit jaar niet toe om Ottertrotter naar goede gewoonte bij het begin van de zomer te organiseren. Toch laten we het festival deze zomer niet helemaal los. Daarom verhuist de Ottertrottersfeer een avond lang van Tivoli naar de Kruidtuin. En dat met een onvergetelijk concert van Badi. Lees meer

Badi
Soms brengt het verkeerde vliegtuig ons naar de juiste bestemming. Dit ging in 1977 alleszins op voor de familie van Badi, die op weg naar Rusland - in een poging om Congo te verlaten - in Brussel belandde. Badibanga Ndeka werd uiteindelijk daar geboren, niet in Moskou.

Eenmaal grootgebracht door kollektief Chant D. Loups (lees : Wolvengehuil), werkte rapper Badi onder meer samen met Sephyu en Youssoupha. Vervolgens verliet hij zijn troep en ging solo op pad om een eigen wereld te bouwen. Hij liet reeds rijmpjes vloeien aan de zijde van homie Stromae. Met Congolese rumba en MTV-rapclips als moedermelk, ontwikkelde Badi al snel zijn eigen geluid én stevige reputatie.

Op zijn nieuwe album ‘Trouble-Fête' (lees : ‘Spelbreker') is Badi de schertsende dandy die de wereld in vraag stelt en trends onderuit haalt. De Belg is dan ook niet op zijn mondje gevallen, zingt vrolijk wat gefluisterd dient te worden en stelt de realiteit van het plebs eerder luid aan de kaak. Badi vat de tijdsgeest als geen ander. Op dezelfde golflengte met Black Lives Matter, laat hij zijn stem horen zonder zinloos geweld. Hij doorprikt vooroordelen en trekt ten strijde tegen onwetendheid. 

In een tijdperk waarin identiteit de breedste tweespalt voedt, brengt Badi onze gemoederen dan ook tot bedaren door twijfel te zaaien over zijn eigen herkomst. Met Congolese roots die een dagdagelijks bestaan leiden in het land van Kuifje, moedigt hij in het nummer 'Qui es-tu ?' naast vrijheid van meningsuiting ook culturele, seksuele en sociale diversiteit aan.

'Trouble-Fête' werd uitgegeven op het Britse label BBE (naast grootheden Roy Ayers, Madlib, WILL.I.AM, Laurent Garnier & Carl Craig) en overschrijdt makkelijk alle taalgrenzen. Enkel Frans mag dan als moedertaal op alle nummers klinken, dankzij de dansbare beats is een woordenboek absoluut overbodig. Rapper, entrepreneur en hedendaagse stem Badi geeft op 'Trouble-Fête' én op Parkpop dus het beste van zichzelf!

Deuren: 18u
Start concert: 20.30u

Reserveer je gratis plaatsen voor dit concert vanaf vrijdag 23 juli om 19u.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Kruidtuin Mechelen
Bruul 129
2800 Mechelen
donderdag 29 juli 2021 van 18:00 tot 22:00
gratis
www.ticketmaster.be/artist/botaniek-l...