ONLINE CURSUS: Klimaatverkenner (Muizen)

Een heuse klimaatverkenner, iets voor jou? Inschrijven vanaf 21 december 2020.

Lees meer

Aangezien we nog steeds in corona tijden leven met de nodige beperkingen hebben we in onderling overleg met Natuurpunt CVN beslist de cursus DIGITAAL te laten doorgaan. Dit voor de drie theoretische lessen. Voor de excursie moeten we de eventuele versoepelingen afwachten.

Wat heb je nodig om DIGITAAL te kunnen deelnemen

  • ofwel een PC/laptop (met luidspreker, ev. een webcam/inbouw camera - leuk maar geen vereiste) ofwel een smartphone ofwel een tablet
  • internetverbinding
  • Zoom app (Zoom client for meetings) installeren - je ontvang daarvoor de installatie instructies (echt niet moeilijk om te installeren)
  • je krijgt enkele dagen vooraf een mail met inloggegevens voor de les

Deze cursus is een interactieve en positieve instapcursus rond klimaat en duurzaamheid met drie boeiende lessen en een excursie. Opgelet: mogelijkwijs zullen de theorielessen online gegeven worden afhankelijk van de coronamaatregelen. We brengen je goed op voorhand op de hoogte.

In de lessen maak je kennis met ‘het’ klimaat en hoe het is gewijzigd, verneem je hoe de natuur in je achtertuin hierop reageert en tal van inspirerende ideeën waar je zelf mee aan de slag kan. Tijdens de wandeling krijg je actuele verhalen over klimaat en klimaatverandering en, niet te vergeten, (h)eerlijke klimaatproevertjes.

Laat deze cursus niet aan je neus voorbijgaan en schrijf je vlug in!

Programma

  • Les 1: Wat is 'het' klimaat en hoe is het gewijzigd? 

Hoe zit het nu met al die verhalen over klimaatverandering? Wat is het verschil tussen weer en klimaat en wat is het verschil tussen het broeikaseffect en het versterkte broeikaseffect? Deze inleidende les geeft je al een antwoord op de meest prangende vragen over klimaat en klimaatverandering.

  • Les 2: Wat klimaatverandering doet met de natuur in je achtertuin 

Niet alleen wereldwijd, maar ook in onze achtertuin worden dieren en planten beïnvloed door het veranderende klimaat. We bekijken voorbeelden uit de nabije natuur waaraan je kan merken dat soorten zich ook hier proberen aan te passen. Sommige slagen hierin en gaan vlot op reis naar warmere of koudere oorden, andere wellicht niet.

  • Les 3 Samen voor inspirerende & duurzame oplossingen

Hoe kunnen we de uitstoot van broeikasgassen beperken om onder de globale opwarming van 1,5°C te blijven? We spitsen ons toe op het belang van klimaatbuffers, op ruimte voor water en allerhande aanpassingen. Samen gaan we op zoek naar tal van inspirerende ideeën waar je zelf mee aan de slag kan.

  • Les 4: Wandeling met (h)eerlijke klimaatproevertjes

Tijdens de wandeling brengen we actuele verhalen over klimaat en klimaatverandering, waarbij het proeven van lokale en eerlijke producten centraal staat. Verhalen van hier en van het Zuiden loodsen ons langs rijstvelden, graanakkers, stille wateren, bloemrijke graslanden tot in het Afrikaanse regenwoud.

Prijs

De inschrijvingsprijs is 28€/leden van Natuurpunt en 36€/niet-leden.

Deelnemen

Stap 1: Online inschrijven

Voor deze activiteit kan je online inschrijven. Na je inschrijving ontvang je een digitale mailbevestiging. Mocht je binnen een paar minuten na je inschrijving geen mail ontvangen hebben, controleer dan of de mail tussen je SPAM zit en neem anders contact op met de contactpersoon hieronder.

Stap 2: Betalen

In de bevestigingsmail vind je de gegevens om tot betaling over te gaan.

Toon kaart Thuis achter je computer
-
2800 Mechelen
do 11/02/21 van 19:00 tot 22:00 do 18/02/21 van 19:00 tot 22:00 do 25/02/21 van 19:00 tot 22:00 za 27/02/21 van 09:30 tot 12:30
Natuurpunt Mechels Rivierengebied
€ 36,0
Bestel tickets Bestel tickets Bestel tickets
bc.mechelsrivierengebied@natuurpunt.be
0484 23 79 80
www.natuurpunt.be/agenda/online-cursu...