Onderwijsbeurs Secundair Onderwijs 2019

Op woensdag 27 februari 2019 trekken heel wat scholieren uit het vijfde en zesde leerjaar basisonderwijs en hun ouders naar de regionale Onderwijsbeurs. Zij kunnen er kennismaken met ongeveer dertig secundaire scholen uit de Mechelse regio. Die geven tekst en uitleg over hun studieaanbod. De onderwijsbeurs vindt opnieuw plaats in Technopolis. Lees meer

De keuze voor een secundaire school na het basisonderwijs is een belangrijk scharnierpunt in de schoolloopbaan van een kind. Zowel basisscholen als CLB’s investeren dan ook heel wat tijd en energie om leerlingen en ouders zo goed mogelijk te begeleiden bij deze belangrijke keuze. Een foute studiekeuze kan soms schoolvertraging, spijbelgedrag en verdere problemen tot gevolg hebben. Daarom is een weloverwogen school- en studiekeuze een belangrijke succesfactor voor een vlot verloop van de verdere schoolloopbaan.

Aan de infostanden met folders, video’s, lesmateriaal, leerboeken, informatie over internaten enz. kunnen kinderen en hun ouders uitgebreid kennismaken met de verschillende scholen. De bezoekers ontvangen ook een draagzakje met o.a. een praktische gids die kan helpen bij het maken van een goede studiekeuze. Naast algemene informatie geeft deze gids per secundaire school aanwezig op de beurs ook info over het studieaanbod, inschrijvingsperioden, informatie- en opendeurdagen en doe- of inleefdagen.

Toon kaart Technopolis
Technologielaan 1
2800 Mechelen
woe 27/02/19 van 14:00 tot 19:30
Stad Mechelen
gratis
onderwijsondersteuning@mechelen.be
www.mechelen.be/onderwijsbeurs-secund...