(ON)VOORSPELBAAR

Theatervoorstelling, Humor comedy

Het verlangen van mensen om te weten wat andere mensen denken is zo groot dat we een naam hebben gegeven aan iets dat niet bestaat: telepathie.
Maar wat als we echt gedachten kunnen lezen? Wat als we morgen wakker worden in een wereld waarin we weten wat de ander denkt?
Aan de vooravond van de doorbraak van de neurotechnologie die ons in staat zal stellen om onze gedachten te decoderen en weer te geven op een computerscherm, is het tijd om stil te staan bij de gevolgen van deze evolutie. Welke impact heeft dit op ons leven?
Een leven zonder leugens, punchlines of geheimen, maar met de mogelijkheid om echt te weten wat iemand over je denkt.…
Wat met ethische kwesties wanneer gedachtendiefstal en brainhacking geen verre fictie meer zijn? Leidt de obsessie om te weten wat we denken tot een dystopische wereld waarin we ons laatste stukje privacy kwijt zijn? Of wegen de voordelen op tegen de nadelen?
Tijdens de zoektocht naar antwoorden op deze vragen genieten we, nu het nog kan, van de illusie dat het kan. De illusie die de mentalist zo fascineert - na de voorstelling neemt live muzikant Kanza Mees en saxofonist Hans Bloemmen jullie mee de nacht in.

Toon kaart T'ile Malines
Rode Kruisplein 12
2800 Mechelen
zaterdag 17 april 2021 van 18:00 tot 23:00