Nu ben ik Medea – Khadija El Kharraz Alami / Productiehuis Theater Rotterdam

In deze persoonlijke performance vervlecht Khadija El Kharraz Alami de verschillende perspectieven in Euripides’ Medea met haar eigen verhaal over opgroeien tussen twee werelden en de botsing van krachten in jezelf.

Opgroeien met twee werelden is een ware rijkdom. In Nu ben ik Medea zie je hoe het personage geniet van zowel de westerse wereld als de Marokkaanse. De vele tradities, de verschillen in cultuur, het spreken van diverse talen, het geloven of niet geloven, de muziek, het eten, de vrijheid, alles is van grote invloed op haar zijn.

Totdat deze rijkdommen gaan botsen: ze gaat ertussen staan en poogt met al haar kracht vast te houden aan beide werelden. Ze groeit verder op, niet langer met, maar tussen die twee werelden in. De vreemdeling, de ander, de eenzame soort is getogen.

Ontzettend en ongeneeslijk is de woede wanneer geliefden met elkaar in botsing komen.

Khadija El Kharraz Alami won met Nu ben ik Medea in 2018 de KBC Jongtheaterprijs op festival Theater Aan Zee. ‘Een erg veelbelovende jonge maakster’ en ‘opvallende en onverbiddelijke theaterpersoonlijkheid’, aldus de jury. 'Met referenties naar cabaret of stand-up, met kennis over het antieke repertoire en met trefzekerheid in haar gesprek met het publiek toont Khadija dat ze vele tradities en posities in het theater heeft geanalyseerd en zich eigen heeft gemaakt.’

concept en spel Kahdija El Kharraz Alami
---
artistieke begeleiding Luk Perceval, Jip Vuik en Robbert Van Heuven
lichtontwerp Axel Dikkers
kostuum Erik Bosman
decorontwerp John Thijssen
---
een productie van Productiehuis Theater Rotterdam

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart ARSENAAL/LAZARUS (UiTPAS)
Hanswijkstraat 63
2800 Mechelen
dinsdag 8 december 2020 van 20:15 tot 21:45
ARSENAAL / LAZARUS

€ 15,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: 3,0

www.arsenaallazarus.be/kalender/item/...