Novecento - Monoloog in Mechels dialect door Walter Smits

Kort na de eeuwwisseling vindt een matroos in een kistje op een piano in een zaal van de oceaanstomer de Belgenland een baby. De matroos doopt het jongetje ‘Novecento’ (Negentienhonderd) en draagt zorg voor zijn opvoeding. Als het jongetje acht is, sterft zijn ‘vader’. De kapitein besluit Novecento over te dragen aan de autoriteiten, maar het kind is onvindbaar. Als het schip weer uitvaart, duikt Novecento op. Het jongetje blijkt fabelachtig piano te spelen. Hij blijft aan boord en groeit uit tot de beste pianist ter wereld, naar wie iedereen komt luisteren. Het schip durft hij zijn leven lang niet te verlaten.
De Battelse jazz-trompettist Jef De Pesser vertelt over zijn ontmoeting met Novecento en over de tijd die ze samen op de Belgenland hebben doorgebracht Lees meer

****
De Compainie is na hun eerste zaalshow 'Brassed Off' en hun multimediaal theaterverhaal 'Waar ben je?', toe aan hun derde stuk.
Corona heeft ons even heel stil gehouden en de onzekerheid om te spelen is lang heel groot geweest. Daarom wordt de grote zaalshow uitgesteld tot het voorjaar van 2022 en spelen we nu de monoloog ‘Novecento’. Een intieme voorstelling in de sfeer van weleer. Een monoloog gebracht in het Mechels dialect door Walter Smits. We hopen dat jullie zeebenen klaar zijn voor deze wonderbaarlijke reis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Café Bar On - De Baronie
Battelse Bergen 28
2800 Mechelen
do 14 oktober 2021 van 20:00 tot 22:00 vr 15 oktober 2021 van 20:00 tot 22:00 za 16 oktober 2021 van 20:00 tot 22:00
De Compainie
€ 15,0
www.decompainie.be/novecento-monoloog...
www.decompainie.be/novecento-monoloog...