No More No Less - Xavier Noiret-Thomé

Xavier Noiret-Thomé (°1971) nam in 2008 in Mechelen deel aan de groepstentoonstellingen Honorons Honoré en Wall Paintings. Met de tentoonstelling No More No Less presenteert de kunstenaar meer dan tien jaar later zijn recente werk in De Garage. Lees meer

Het oeuvre van Xavier Noiret-Thomé kan nog het best omschreven worden als een uitgebreid onderzoek naar de schilderkunst, in alle diepte en breedte. Met ogenschijnlijk gemak brengt de kunstenaar een halve eeuw aan schilderkunstige ontwikkelingen op één canvas samen. Hij eigent zich deze toe en herdenkt ze op zijn eigen manier.

De complexiteit van het beeld zit doorgaans reeds vervat in de wijze waarop Xavier Noiret-Thomé het werk laat tot stand komen. De kunstenaar toont een grote fascinatie voor allerhande picturale technieken en materialen. In zijn canvassen combineert hij ze zonder beperking of terughoudendheid: olie, acryl, lak, spuitbus, chroom, inkt, … Geregeld voegt hij ook objecten toe zoals munten, spiegels, bouten en moeren of creëert hij een autonoom object. Ook in deze sculpturen komen alle elementen terug die Xavier Noiret-Thomé’s kunst definiëren.

De tentoonstelling No More No Less is opgevat als een echo van zijn expo Panorama, die looptvan 3 september tot 17 januari in de Centrale, Centrum voor Hedendaagse Kunst in Brussel. Wie beide tentoonstellingen in Brussel en Mechelen bezoekt, kan genieten van een korting.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Museum Hof Van Busleyden & De Garage
Sint-Janstraat 2a & Onder-Den-Toren 12 (toegankelijk voor mindervaliden)
2800 Mechelen
Van 19 september 2020 tot 14 februari 2021
Museum Hof Van Busleyden

€ 5,0

Opportunities tariff for pass holders from another region: € 1,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: 1,0

www.hofvanbusleyden.be