Nationale plantenbeurs

Wat ooit begon als een initiatief van de plaatselijke Sint-Maartenschool, is uitgegroeid tot de grootste plantenbeurs van ons land. 28 Jaar geleden werd de omsloten kloostermuur afgebroken en de achterliggende tuin door ouders, leerkrachten en leerlingen omgetoverd tot een gezellig miniparkje. De overschot van het plantgoed werd verkocht aan ouders en sympathisanten. Het idee om een plantenbeurs te organiseren was geboren! Lees meer

En nu… Zondag 29 april van 10 tot 17u vindt de achtentwintigste editie plaats en wordt de dorpskern van Hombeek bij Mechelen opnieuw omgetoverd tot een ontmoetingsplaats voor iedereen met groene vingers.
Tweehonderd standhouders uit binnen- en buitenland bieden een enorme diversiteit aan planten aan en staan garant voor een ganse dag tuinplezier. Op deze gerenommeerde beurs worden jaarlijks tientallen nieuwigheden aan het grote publiek voorgesteld door kwekers en liefhebbers. Wat je niet vindt in een tuincentrum, vind je hier wel.

Bovendien maken de democratische prijzen deze beurs extra aantrekkelijk. De inkom bedraagt slechts € 3 en parkeren is gratis. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen gratis binnen. Omwille van het enorme aanbod zijn ook de prijzen van de aangeboden planten uitzonderlijk laag. Uitkijken en vergelijken blijft natuurlijk ook hier de boodschap.

Op deze gemoedelijke tuinbeurs, die het voorjaarsgevoel nog versterkt, wordt ook uitvoerig aan de innerlijke mens gedacht. In de tenten en op de gezellige buitenterrasjes kan je genieten van een overheerlijke kop koffie, een wijntje of een streekeigen Duvel om je te wapenen tegen al dat tuingeweld. Het zakdoekgrote Hombeek maakt zich nu al klaar om de duizenden enthousiaste tuinliefhebbers een onvergetelijke dag te bezorgen.

Wegbeschrijving : E19 : afrit Mechelen – Zuid (Technopolis). GPS: Kruisbaan, 2800 Mechelen. Om parkeerproblemen te vermijden, worden de fabrieksparkings van Mechelen-Zuid opengesteld (met dank aan: P&G, Dupont, Huyghebaert, KBC en ODTH). Er is een gratis pendeldienst voorzien die voortdurend bezoekers van en naar de parkings brengt.

Zondag 29 april 2018: een dagje om eens lekker op ontdekkingstocht te gaan in de grootste tuin van België en daarna jouw droomtuin te verfraaien.

Toon kaart De ganse dorpskern
Hombekerkouter 18
2811 Hombeek (Mechelen)
zondag 29 april 2018 van 10:00 tot 17:00
Dirk Buelens
€ 3,0
015 41 55 33
www.groenbeurs.be