NABOU

Concert, Jazz en blues

NABOU is een muzikaal project dat Nabou Claerhout uit eigen beweging oprichtte in 2016. De muziek en haar unieke trombonegeluid verschillen erg van wat we vandaag de dag te horen krijgen. Naast de jazzy 'J.J. Johnson sound', de frisse funky power van Fred Welsey en het fusionspel van Robin Eubanks, krijgt de luisteraar namelijk niet veel andere mogelijkheden van dit instrument te horen. Zeker op Europees vlak geeft dit vrij spel aan een nieuwe generatie muzikanten. Lees meer

Door hun vernieuwend trombonegeluid, innovatieve effecten en frisse benadering van composities, maakt het jonge, beloftevolle viertal van NABOU deel uit van die nieuwe beweging. Zij willen het publiek laten kennismaken met meer mogelijkheden van de trombone en aantonen dat het instrument heel wat in zijn mars heeft.

Nabou rondde haar bachelor af op Codarts (Rotterdam). Later vervolledigde ze haar studies aan The Royal Academy of Music (Londen) en Codarts. Al op zeer jonge leeftijd had Nabou de kans om samen te werken en te spelen met (inter)nationale muzikanten als Bert Joris, John Rocco, Dave Holland, Dave Douglas, Evan Parker, Martin Fondsen, Jules Buckley, Jeroen van Herzeele... Ze speelde ook in verscheidene ensembles zoals het Ghent Youth Jazz Orchestra, National Youth Jazz Orchestra (Winnaar van ‘De Zilveren Notekraker 2016’), Metropole Academy, Jong Metropole en Not So Bigband.

In 2014 speelde Claerhout voor het eerst op het North Sea Jazz festival, al vlug gevolgd door concerten in het Bimhuis, London Jazz Festival, Brussels Jazz Weekend, Luisterplein (Gentse feesten), de Roma, Gent Jazz, Dranouter, LantarenVenster, Gateshead International Jazz Festival, evenals tournees in de UK en Japan met enkele bigbands.

Ze speelt voornamelijk haar eigen composities. Het is een project waarin zij samen met haar medemuzikanten al haar inspiratie en liefde voor muziek deelt met het publiek.
Naast haar eigen project speelt Claerhout met verschillende andere bands en orkesten mee. Zo kan je haar onder andere met Pompelomina, AM.OK en Tadpole Evolution and Azbeul aan het werk zien.

Nabou Claerhout: trombone
Roeland Celis: gitaar
Trui Amerlinck: contrabas
Mathias Vercammen: drums

Toon kaart Het Predikheren-UiTPAS
Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen
vrij 13/09/19 van 20:45 tot 23:00
de jazzzolder vzw
€ 10,0
info@jazzzolder.be