Minecraft Group-projecten

Kamp of vakantie, Computer en techniek

Wat is Minecraft?
Minecraft group projects is een nieuw project rond de populaire building game Minecraft. Het idee van Minecraft Group Projects zit een beetje verstopt in de titel, we gaan in groep grote, creatieve en vooraf uitgeplande projecten bouwen. Door de skillsets van verschillende kinderen te gaan combineren kunnen we grotere ideeën verwezenlijken in 1 massieve creative build. Doorheen de week zullen de kinderen onder begeleiding werken aan een groot groepsproject. Maar dat is niet alles. Ook leren we de kinderen typische bouwtechnieken, welke blokken goed samen passen en hoe je van een vierkante “dirt hut” naar een mega gaaf paleis gaat! Door de bouwtips van onze ervaren monitoren krijgen ze snel de smaak te pakken en voor je het weet bouwen de kinderen gebouwen waar ze tot voor kort alleen maar van konden dromen!. Lees meer

Waarom Minecraft?
In de afgelopen jaren zijn de voordelen van Minecraft aan het licht gekomen. Het is een belangrijk middel om kinderen en tieners te engageren in STEM-gebieden zoals programmeren, ontwerpen en ontwikkelen van videogames etc.

Hoe is een Minecraft-kamp anders dan alleen thuis spelen?
Doorgaans spelen kinderen en tieners Minecraft thuis met weinig tot geen richting of doel in het achterhoofd. Bij Skillz benaderen de kinderen het spel vanuit een nieuw perspectief en zijn ze in staat om de onderliggende werking van het spel te ontdekken door samen te werken met de andere kinderen en Beginner tot gevorderde kinderen in onze Minecraft-kampen leren kritisch nadenken over hun werk door de oneindige mogelijkheden van het spel. De kinderen maken thema's, verhaallijnen, dialoog tussen personages, doelen en meer, terwijl meer ervaren spelers dieper ingaan op gameontwerp en -ontwikkeling, modding en levelontwerp..

Voor wie is MGP?
De MGP kampen zijn gericht op kinderen die al ervaring hebben in Minecraft. Al eens een Minecraft kamp gedaan? Minecraft Group Projects is ideaal als je een extra uitdaging wil! leren.

Wat mee te brengen?
Een JAVA-editie Minecraft account. We werken met de betalende versie van Minecraft op PC of laptop. Andere versies zoals Minecraft account op Playstation, XBOX en Windows10 werken niet. Deel het email adres en paswoord mee via onze website of geef het mee op een papiertje. Zonder werkend login kan er niet gespeeld worden. Meer informatie op www.minecraft.net

Toon kaart TSM-Mechelen
Onder den Toren 13
2800 Mechelen
van 16/08/21 tot 20/08/21 ma, di, woe, do, vrij van 08:00 tot 18:00 (zo, za gesloten)
Skillz vzw

€ 160,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: 32,0

info@skillz.be
www.skillz.be