Michel Bisceglia trio

Concert, Jazz en blues

Michel Bisceglia is meer dan een van de belangrijkste jazzmuzikanten in België. Hij beperkt zich niet tot één genre, werkt samen met uiteenlopende muzikanten, iconen zelfs, uit de jazz, pop en rock uit binnen- en buitenland, en heeft ook heel wat filmmuziek gecomponeerd.
Michel Bisceglia werd voor zijn werk al met heel wat nationale en internationale titels en awards bekroond. Onder andere een World Soundtrack Award voor de muziek die hij componeerde voor de film Marina, de verfilming van het leven van Rocco Granata.
Recent componeerde hij de muziek voor meerdere films: Hannah, een internationale film van Italiaanse regisseur Andrea Pallaoro met actrice Charlotte Rampling in de hoofdrol. Tevens Blue Silence, het speelfilmdebuut van de Belgisch-Koerdische regisseur Bülent Öztürk dat reeds bekroond werd met vele filmprijzen. En hij werkte als arrangeur, orkestrator en dirigent mee aan Raf Keunens soundtrack voor de film Le Fidèle van Michael Roskam.
Verder nam hij ook de tijd om een compilatiealbum uit te brengen getiteld 20 Years Recordings, ter viering van zijn jazztrio. En nam hij als producer de muzikale leiding in handen voor het nieuwste album Woman van Viktor Lazlo.
Momenteel werkt hij aan de soudtrack voor de nieuwe tv-reeks De Bende van Jan De Lichte, met Matteo Simoni. En de release van een gloednieuw album Orchestral Works 1 met zijn eerste hoboconcerto is gepland voor midden 2018.
Toen hij vorig jaar de Limburgse Cultuurprijs in de wacht sleepte, prees de jury hem als volgt: “Michel Bisceglia is al jaren actief, houdt vol ondanks tegenslagen en levert werk van wereldniveau. Zijn creaties worden geprezen door pers, publiek en professionals uit de hele wereld.” Lees meer

Michel Bisceglia: piano
Werner Lauscher: contrabas
Marc Lehan: drums

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Jazzzolder (in Het Predikheren)
Goswin De Stassartstraat 88
2800 Mechelen
vrijdag 13 april 2018 van 20:30 tot 23:00
Jazzzolder

€ 10,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: 2,0

info@jazzzolder.be