Meditatie Sahaja Yoga - dagcursus

Cursus of workshop, Zingeving, filosofie en religie

Meditatie kan best worden omschreven als een staat van innerlijk evenwicht, waarbij je bewustzijn niet ‘bewolkt’ wordt door allerlei gedachten. De innerlijke stilte van meditatie brengt 'ontstressing', diepe rust en vreugde mee. Lees meer

"In de stilte voorbij je gedachten vind je innerlijke rust en vrede."
Shri Mataji Nirmala Devi

Wat is Sahaja Yoga Meditatie?

'Yoga’ betekent eenheid of verbinding. Het oorspronkelijke doel van elke vorm van yoga is je te verbinden met je diepste essentie, het Zelf of de Spirit, zodat je de stilte in jezelf kan ervaren. De essentie van Sahaja Yoga is meditatie.

‘Sahaja’ betekent aangeboren, spontaan, moeiteloos. Sahaja Yoga is een unieke en eenvoudige methode die toelaat op een spontane manier tot meditatie te komen en zo een staat van evenwicht, welzijn en zelfkennis te bereiken.

De techniek en methode van Sahaja Yoga werd ontwikkeld door Shri Mataji Nirmala Devi, die hiervoor wereldwijd erkenning gekregen heeft. De essentie is een spirituele ervaring die zelfrealisatie wordt genoemd. Deze ervaring moedigt je aan om een nieuw zelfbewustzijn te ontwikkelen. Je vestigt innerlijke vrede en evenwicht en draagt zo bij aan het welzijn van jezelf en van anderen.

De techniek is eenvoudig aan te leren. Op korte tijd kan je een diepe en krachtige innerlijke stilte ervaren. Zodra je geleerd hebt hoe te mediteren, kan je het overal en op elk moment toepassen; je kan de ervaring van zelfrealisatie zelfs doorgeven aan anderen. Sahaja Yoga Meditatie wordt vandaag beoefend door honderdduizenden mensen over de hele wereld.

Sahaja Yoga is een persoonlijke ervaring, geen abstracte filosofie of leer. Je kan het best beschouwen als een persoonlijk experiment - probeer gewoon eens één of twee weken regelmatig te mediteren en ga voor jezelf na of je er enig voordeel van ondervindt.

De gratis kennismakingsles geeft je een eerste praktische en theoretische introductie tot meditatie.

In de cursus leer je stapsgewijs mediteren: met behulp van geleide meditaties, lezingen, video's, praktische oefeningen en theoretische achtergrond gaan we op zoek naar onze innerlijke bron van rust, evenwicht en welzijn.

Na de basiscursus is er nog mogelijkheid tot opvolging en verdere verdieping.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Een groep yogi's (spreker)
Toon kaart Sahaja Yoga Mechelen
Lange Hofstraat 20
2800 Mechelen
Van 11 maart 2020 tot 3 juni 2020
Sahaja Yoga vzw
€ 3,0
maes_laridon@yahoo.com
0476 52 04 25
www.ikmediteer.be