Mechelen stuurt je stappen...van Arend tot Zwaluw

Fiets- of wandelroute, Erfgoed

't Is een bonte beestenboel in Mechelen! Want wie denkt dat ze er enkel beestjes hebben in de zoo heeft het goed fout! Je gaat op stap door de binnenstad in het gezelschap van een vreemd groepje vrienden uit het dierenrijk! Ze laten je de oude gebouwen, kerken, paleizen en toeristische plekjes van Mechelen zien. In je wandelboek vind je leuke en leerrijke doe-opdrachten voor onderweg. Lees meer

Het boek 'Mechelen stuurt je stappen' bevat twee interactieve wandelingen die je samen met je ouders of grootouders kunt ondernemen. De wandelingen staan niet alleen garant voor een gezellige namiddag in familieverband, maar vormen ook een boeiende confrontatie met het Mechelse erfgoed.

In de rijkelijk geïllustreerde publicatie staan twee routes uitgestippeld: 'Met natte voeten' en 'Van Arend tot Zwaluw'. 'Met natte voeten' is een drie uur durende tocht die langs bekende en minder bewandelde plekjes in de binnenstad voert. Leidraad is de Dijle die door dwars door het centrum kronkelt. 'Van Arend tot Zwaluw' doet in twee uren de toeristische hoogtepunten van Mechelen aan. Alle klassiekers komen op een verrassende en verfrissende manier aan bod:

Als je voor de route 'Van Arend tot Zwaluw' kiest, maak je zelf kennis met de beestige bewoners van de stad! Rep je naar de Grote Markt, want daar begint het allemaal. Je gaat er op stap door de Mechelse binnenstad in het gezelschap van een vreemd groepje vrienden uit het dierenrijk! Ze laten je de oude gebouwen, kerken, paleizen en toeristische plekjes van Mechelen zien, en dat met een heel veel dierenplezier! Tekst en uitleg vind je gelukkig in je wandelboek en in het opdrachtenblad want dieren praten niet... maar in Mechelen is zelfs dat niet helemaal zeker!

Praktische info:
Het wandelingboek kan elke dag ontleend worden aan de balie van UiT in Mechelen, Toerismehuis de Gulden Arent.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart UiT in Mechelen
Hallestraat 2-4-6
2800 Mechelen
Mechelen Kinderstad
Bestel tickets Bestel tickets
+32 70 222800
www.uitinmechelen.be
http//www.mechelenkinderstad.be