Les Croissants Belges

Concert, Jazz en blues

De kern van de Croissants Belges speelt al samen sinds de Gentse Feesten van 2012. Ondertussen is de band uitgegroeid tot een vaste waarde in Gent. De muziek is avontuurlijk, vurig en meedogenloos mooi, met naast eigen composities ook bekende en vooral minder bekende standards.
Hun eerste plaat kwam uit in februari 2019, en werd geproduced door jazzwizzard Dick Vanderharst. Alexandre Tripodi speelt een prominente rol op het album als violist. Het resultaat is een geweldig opwindende plaat, waar geen cliché's of compromissen te vinden zijn, maar prachtige, onversneden k lassiekers en nieuwe parels. Een enthousiaste en liefdevolle ode aan een van de mooiste genres ter wereld: gypsy swing, bijna volledig uitgevonden door één man, Django Reinhardt: de Belg, de Zigeuner, de Virtuoos. Geen imitaties met weggeplakte vingers, maar een moderne en prikkelende verderzetting van de constant evoluerende jazz. Lees meer

Wim Segers speelt vibrafoon. Hij is daarnaast de bezieler van Compro Oro, en oa bandlid van de Flat Earth Society en John Ghost.
Wouter Rosseel speelt slaggitaar en deelt dezer dagen het podium met Lee 'Scratch' Perry, The Congos. Hij is het brein achter Jamaican Jazz Orchestra.
Mo Vleeshouwers neemt de geniale gitaarsolo's voor zijn rekening, Hij wordt op jonge leeftijd beschouwd als een van de beste solisten van Gent, en heeft evenveel geleerd van Jimi Hendrix als van Django.
Gertjan Alkemade op contrabas is een getalenteerde multi-instrumentalist en componist, in het Mechelse bekend als bassist bij blues/bluegrassband Bash.
Special guest: Alexandre Tripodi: Alexandre staat mee op de recent uitgebrachte plaat van de Croissants. Hij is een uitmuntende violist die oa in Les Violons de Bruxelles speelt.

Wim Segers: vibrafoon
Wouter Rosseel: slaggitaar
Mo Vleeshouwers: gitaar
Gertjan Alkemade: contrabas
Alexandre Tripodi: viool

Toon kaart Het Predikheren
Goswin De Stassartstraat 88
2800 Mechelen
vrij 26/07/19 van 20:45 tot 23:00
Jazzzolder

€ 10,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: 2,0

info@jazzzolder.be