* kerk gesloten voor publiek * 'Playing at being human' - Maen Florin

De sculpturen van Maen Florin verleiden de toeschouwer en houden hem tegelijk een spiegel voor. Op zoek naar een vertaling van krachtige emoties, verenigt de kunstenaar tegenpolen als macht en machteloosheid, liefde en lijden, kracht en breekbaarheid binnen één beeld. Bij het vormgeven van haar werk vertrekt ze steeds vanuit haar intuïtie, vanuit eigen innerlijke ervaringen en gevoelens maar verwijst ze tegelijk naar de kunstgeschiedenis en beeldhouwkundige traditie. In haar sculpturen mengt ze elementen uit meerdere verhalen en verschillende culturen en gaat zo op zoek naar een universele taal. Door identiteiten samen te voegen, creëert ze archetypes waarin ze een soort essentie bereikt die haar beelden een grote herkenbaarheid verlenen. Lees meer

In de presentatie van Maen Florins sculpturen in Mechelen komen alle facetten van haar werk samen in een omvattende tentoonstelling op drie plekken met elk specifieke kwaliteiten: Museum Hof van Busleyden, De Garage en de Sint-Janskerk.
Een bezoek aan de eerste twee locaties is betalend en hiervoor dien je vooraf te reserveren via www.hofvanbusleyden.be.
De opstelling in de Sint-Janskerk is gratis.

In de Sint-Janskerk zoeken de typische hoofden van deze kunstenaar een manier om zich te verhouden tot de patroonheilige van de kerk. De onthoofding van Sint-Jan De Doper doet kunstenaars door de eeuwen heen nadenken over hoe ‘het hoofd’ de menselijkheid belichaamd. De geïsoleerde hoofden intensifiëren deze focus.
Openingsuren: iedere dag, behalve woensdag, van 13 tot 17u (vanaf november: tot 16u)
Prijs: gratis, reserveren niet nodig

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Sint-Janskerk
Sint-Janskerkhof 1
2800 Mechelen
Van 19 september 2020 tot 14 februari 2021
Museum Hof Van Busleyden
gratis
eur03.safelinks.protection.outlook.co...