Kamp Watersportmix & Watergames in De Nekker (Mechelen) - PELICAN.BE

Kamp of vakantie, Omnisport en andere

Ontdek welke watersport er bij jou past en beleef pure fun op het water! Lees meer

Ben jij een echte waterrat en wil je graag spelenderwijs kennismaken met de leukste watersporten en watergames? Dan is dit helemaal jouw ding! Je krijgt een initiatie in windsurfen, SUP (en zeilen). Daarnaast kan je je helemaal uitleven op onze gigantische opblaasbare toestellen en ontdek je onze unieke watergames. Of wat dacht je van onze Mega SUP tocht, Aquaroller fun of Gellyball contest?
Bekijk op onze website in detail het volledige programma voor dit kamp. (ga naar ‘Activiteiten’)

De groepen worden ingedeeld op basis van leeftijd. Je zal begeleid worden door leerkrachten die actief zijn in het onderwijs.

WATERSPORTMIX
Je krijgt korte initiaties in verschillende watersporten van een gekwalificeerde monitor:

Windsurfen
Zeilen (enkel in De Nekker)
SUP
Wakeboarden (op surfboard)
SUP-polo

WATERGAMES
Met ons team van L.O.-leerkrachten hebben we vernieuwende en uitdagende games in het water ontwikkeld, om jullie een onvergetelijke tijd te bezorgen. Hieronder een overzicht:

Het Grote Pelican Ganzenbord Spel

Een groot ganzenbord van 2m wordt op het strand gelegd. In kleine teams moet je verschillende opdrachten uitvoeren in en rond het water, om zo snel mogelijk van start naar finish te geraken. Een echte topper!

Balance games

Je krijgt verschillende opdrachten op een surfboard (alleen, per twee en in kleine teams) waarbij je moet proberen om niet in het water te vallen. Lukt het jou om droog te blijven?

Inflatable Multisport (NIEUW 2021!)

Deze activiteit is één van onze nieuwe toppers voor 2021. Een groot opblaasbaar volleybalveld van maar liefst 14 m lang en 6 m breed wordt in het ondiepe water gelegd. Let the games begin!

Water cluedo

Er is een moord gebeurd op het domein! Wie is de moordenaar? Waar gebeurde het, en met welk moordwapen? Om de moord op te lossen moet jij met jouw team op de vijver op zoek naar aanwijzingen. Je krijgt hiervoor een bootje of surfboard ter beschikking.

Supatlon

Een parcours waarbij je moet lopen, zwemmen en suppen. Breek alle records en word de nieuwe Pelican King!

Gellyball, waterpistelen 2.0 (NIEUW in 2021!)

Dè nieuwste revelatie binnen de schietspelen. Het is de kindvriendelijke versie van paintball en kan al gespeeld worden vanaf 6 jaar. Gellyballs zijn microkristallen die, als je ze in water onderdompelt, heel zachte waterbolletjes gaan vormen. Fun verzekerd!

SUP estafettes

In kleine teams moet je verschillende estafette-opdrachten uitvoeren met je surfboard rond een boei in het water. Zo verbeter je op een originele manier jouw SUP-technieken!

SUP polo

Exclusief bij Pelican! Deze nieuwe sport is een mix van suppen en waterpolo. Probeer met je team de bal in de goal van de tegenstander te krijgen, door gebruik te maken van een speciale peddel waarmee je de bal uit het water kunt scheppen.

Pelican Slammer Contest

Probeer je tegenstander in het water te slaan door gebruik te maken van de exclusieve Pelican Slammer 3000x. Prepare for the battle!

Inflatable aquafun

Leef je helemaal uit op onze opblaasbare toestellen in het water. In De Lilse Bergen beschikken we over een volledig opblaasbaar aquapark, Pelican Aquapark! In De Nekker hebben we een grote opblaasbare blob waarmee je vriendjes in de lucht kunt katapulteren. Dolle pret!

Watergolf

Probeer met zo weinig mogelijk worpen de frisbee in een doel te krijgen dat zich midden op het water bevindt, met behulp van een surfboard!

Aquaroller

Met een aquaroller kan je over het water lopen/rollen. Een leuk gezicht en een geweldige activiteit om aan deel te nemen.

Hindernissen puzzel challenge

Er moet een puzzel worden opgelost op een groot opblaasbaar eiland midden in het water. Om de puzzelstukken daar te krijgen moet je telkens een hindernissenparcours volgen op het water. Zo moet je o.a. over een superlange waterloopbrug geraken zonder in het water te vallen. Ga jij de uitdaging aan?

Water glide

Van een grote waterglijbaan naar beneden roetsjen: fun verzekerd!

Mega SUP

Een megagroot opblaasbaar surfboard van meer dan 5 meter… heb je dat al ooit gezien? Je maakt met de hele groep een tocht op de vijver, waarbij iedereen moet proberen om rechtstaand te peddelen om het megasurfboard vooruit te krijgen.

Master of Balance contest

Elk team hangt op een groot surfboard achter de motorboot, terwijl je verschillende uitdagende opdrachten moet uitvoeren zonder in het water te vallen. Wie in het water valt, krijgt telkens een strafpunt. Wie op het einde van de wedstrijd het minste strafpunten haalt met zijn of haar team mag zich de Master of Balance noemen!

Schrijf je in voor dit kamp en ontdek welke watersport er bij jou past!

De lessen vinden plaats van 9.30 tot 16.00u. Er is gratis voorbewaking vanaf 8.30u en gratis nabewaking tot 17u.

INBEGREPEN
Materiaal windsurfen en SUP, wetsuit en zwemvest, monitor, inkom De Nekker, verzekering, internationaal en nationaal erkende surfpaspoort.

Meer info op WWW.PELICAN.BE

Een Pelican is meer dan 10 jaar gespecialiseerd in het organiseren van unieke watersportkampen voor kinderen van 7 tot 16 jaar.

ONZE MONITOREN ZIJN PROFESSIONALS
Bijna al onze monitoren zijn actief in het onderwijs als leerkracht en beschikken dus over een pedagogische achtergrond.
Al onze monitoren volgen daarenboven verplicht een interne opleiding.

ONZE KAMPEN ZIJN VEILIG
Al onze cursisten dragen te allen tijde verplicht een zwemvest.
Geen enkele deelnemer zal het koud hebben aangezien wij voor iedereen lange wetsuits voorzien.
Er is steeds minstens 1 persoon aanwezig met een diploma Redder.
Er ligt altijd een motorboot in het water.
Rond de schroef van al onze motorboten is een veiligheidskooi gemonteerd.
Voor deelname aan onze kampen moet je 200m kunnen zwemmen (verklaring op eer van de ouders).
Bij twijfel of jouw kind voldoende kan zwemmen kan je een gratis zwemtestje laten afnemen door onze monitor.
Al onze cursisten zijn verzekerd voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid.

DE INHOUD VAN ONZE KAMPEN IS UNIEK
Kinderen willen graag iets bijleren, maar vooral ook veel plezier maken. Het is tenslotte vakantie! Daarom hebben wij met ons team van L.O.-leerkrachten een reeks superleuke watergames ontwikkeld die enkel in onze school te vinden zijn. Wij willen dat alle deelnemers het gevoel hebben dat zij op reis zijn en ze de tijd van hun leven bezorgen!

ONZE KAMPEN ZIJN PRAKTISCH EN TRANSPARANT
Een week voor aanvang van het kamp ontvangt elke deelnemer een voucher met alle praktische info.
Op de webpagina van het kamp kan je het volledige programma terugvinden.
Tijdens elk kamp worden er foto’s genomen die binnen de week op onze Facebook-pagina verschijnen. Je kan alvast onze pagina leuk vinden zodat je op de hoogte blijft! https://www.facebook.com/PelicanBe/

Volg ons op onze Social Media:
https://www.facebook.com/PelicanBe/
https://www.instagram.com/PelicanBe/
Of
in onze nieuwsbrieven: aanmelden via www.pelican.be

Toon kaart Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker
Nekkerspoel-Borcht 19
2800 Mechelen
ma 23/08/21 om 09:30 di 24/08/21 woe 25/08/21 do 26/08/21 van 27/08/21 tot 27/08/21
pelican school
€ 199,0
www.pelican.be
info@pelican.be
0473 62 99 16