Kamp Watergames & Beachfun in De Nekker (Mechelen) - PELICAN.BE

Kamp of vakantie, Omnisport en andere

Doe vertrouwen op in het water en beleef pure fun op het strand!
Speel je graag in het water én op het strand? Dan is Watergames & Beachfun het ideale kamp voor jou! Tijdens dit kamp speel je een halve dag Watergames en een halve dag beachgames op het strand (Beachfun). Wat dacht je van een peddeltocht met heel je groep rond het meer op een opblaasbaar surfboard van meer dan 5 m lang. Leef je helemaal uit op onze gigantische opblaasbare toestellen en leer hoe je moet snorkelen en peddelen. Bekijk op onze website in detail het volledige programma voor dit kamp. (Ga naar ‘Activiteiten’) Lees meer

De groepen worden ingedeeld op basis van leeftijd. Je zal begeleid worden door gediplomeerde monitoren.

WATERGAMES

Met ons team van L.O.-leerkrachten hebben we vernieuwende en uitdagende games ontwikkeld in het water, om jullie een onvergetelijke tijd te bezorgen! Hieronder vind je alvast een overzicht:

Het Grote Pelican Ganzenbord Spel

Een groot ganzenbord van 2m wordt op het strand gelegd. In kleine teams moet je verschillende opdrachten uitvoeren in en rond het water, om zo snel mogelijk van start naar finish te geraken. Een echte topper!

Balance games

Je krijgt verschillende opdrachten op het een surfboard (alleen, per twee en in kleine teams) waarbij je moet proberen om niet in het water te vallen. Lukt het jou om droog te blijven?

Dobbelspel H2O

Werp met een grote dobbelsteen en voer de opdrachtjes in het water zo snel mogelijk uit in een klein team. Je moet bijvoorbeeld 20 bommetjes uitvoeren vanop het eiland. Wie kan als eerste alle proeven afleggen?

Water glide

Van een grote waterglijbaan naar beneden roetsjen: fun verzekerd!

Peddelen

Op je knieën leer je peddelen op een klein surfboard. Wie waagt het om ook rechtstaand te peddelen?
Eens dat lukt, leren we je ook de basistechnieken van de allernieuwste en super populaire watersport SUP (Standup Paddle Surfen)!

King of the Lake

In een oriëntatie-challenge zal jij met jouw team verschillende opdrachten moeten oplossen die verspreid zijn over de vijver, door gebruik te maken van een surfboard of bootje. Wie als eerste alle opdrachten kan uitvoeren, wordt King of the Lake!

Waterspeeltuin

Zowel in het domein De Nekker als in de Lilse Bergen beschikt men over een grote waterspeeltuin. Leef je helemaal uit op de verschillende speeltuigen.

Aquaroller

Met een aquaroller kan je over het water lopen/rollen. Een leuk gezicht en een geweldige activiteit om aan deel te nemen.

Kraak de piratenkoffer

Een koffer gevuld met een leuke verassing is afgesloten met een groot slot. Om de code van het slot te ontcijferen moet je op zoek naar de verschillende nummers over heel de vijver. Je krijgt hiervoor een bootje of surfboard ter beschikking met je team. Veel succes!

Mega SUP

Een megagroot opblaasbaar surfboard van meer dan 5 meter… heb je dat al ooit gezien? Je maakt met je hele groep een tocht op de vijver, waarbij iedereen moet proberen om rechtstaand te peddelen om het megasurfboard vooruit te krijgen.

Water classics

Een variatie op klassieke spelen als ‘Schipper, mag ik overvaren’ of ‘123 piano’ – maar dan in of op het water.

Scuba oriëntation

Je krijgt een eigen snorkel en duikbril. In het ondiepe water moet je al snorkelend op zoek gaan naar verschillende cijfers en letters om zo een raadsel op te lossen. Wie wordt de Scuba King van het kamp?

Inflatable aquafun

Leef je helemaal uit op onze opblaasbare toestellen in het water. In De Lilse Bergen beschikken we over een volledig opblaasbaar aquapark, Pelican Aquapark! In De Nekker hebben we een grote opblaasbare blob waarmee je vriendjes in de lucht kunt katapulteren. Dolle pret!

Inflatable Multisport (NIEUW 2021!)

Deze activiteit is één van onze nieuwe toppers voor 2021. Een groot opblaasbaar volleybalveld van maar liefst 14 m lang en 6 m breed wordt in het ondiepe water gelegd. Let the games begin!

BEACHFUN

Leef je helemaal uit met je voetjes in het zand tijdens onze supercoole strandspelen! Hieronder een greep uit onze beachfun-activiteiten voor dit kamp:

Spel zonder grenzen (beach edition)

Je daagt de tegenpartij uit in verschillende uitdagende maar speelse proeven.

Waterspelen

Op het strand speel je verschillende spelletjes waarbij je het nat worden niet mag schuwen.

Trektouw contest (beach style)

Met blote voeten in het zand probeer je de tegenpartij over de lijn te krijgen, door met je team zo hard mogelijk aan een groot touw te trekken.

Limbo at the beach

Met je rug naar het zand onder een lat doorlopen: ben jij er flexibel genoeg voor?

Beach Kubb

Werp de blokken van de tegenstanders om en neem zo de koning te grazen.

Aquapistol fun

Niets leuker dan je tijdens de zomer uit te leven met een waterpistool!

Beach Hockey

Je speelt een wedstrijd hockey op het strand. Met een tamponvormige knots moet je proberen de bal in het doel van de tegenstander te krijgen.


We starten tijdens dit kamp op maandagvoormiddag met een zwemtestje in het zwemgedeelte van de vijver. Zo zijn we zeker dat alle deelnemers voldoende zwemkwaliteiten bezitten. Verder kijken we er zeer streng op toe dat alle deelnemers te allen tijde een zwemvest dragen tijdens de wateractiviteiten!

Schrijf je in voor dit kamp en leef je helemaal uit in het water en op het strand!

De lessen vinden plaats van 9.30 tot 16.00u. Er is gratis voorbewaking vanaf 8.30u en gratis nabewaking tot 17u.

INBEGREPEN
Materiaal windsurfen en SUP, wetsuit en zwemvest, monitor, inkom De Nekker, verzekering, internationaal en nationaal erkende surfpaspoort.

Meer info op WWW.PELICAN.BE

Pelican is meer dan 10 jaar gespecialiseerd in het organiseren van unieke watersportkampen voor kinderen van 7 tot 16 jaar.

ONZE MONITOREN ZIJN PROFESSIONALS
Bijna al onze monitoren zijn actief in het onderwijs als leerkracht en beschikken dus over een pedagogische achtergrond.
Al onze monitoren volgen daarenboven verplicht een interne opleiding.

ONZE KAMPEN ZIJN VEILIG
Al onze cursisten dragen te allen tijde verplicht een zwemvest.
Geen enkele deelnemer zal het koud hebben aangezien wij voor iedereen lange wetsuits voorzien.
Er is steeds minstens 1 persoon aanwezig met een diploma Redder.
Er ligt altijd een motorboot in het water.
Rond de schroef van al onze motorboten is een veiligheidskooi gemonteerd.
Voor deelname aan onze kampen moet je 200m kunnen zwemmen (verklaring op eer van de ouders).
Bij twijfel of jouw kind voldoende kan zwemmen kan je een gratis zwemtestje laten afnemen door onze monitor.
Al onze cursisten zijn verzekerd voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid.

DE INHOUD VAN ONZE KAMPEN IS UNIEK
Kinderen willen graag iets bijleren, maar vooral ook veel plezier maken. Het is tenslotte vakantie! Daarom hebben wij met ons team van L.O.-leerkrachten een reeks superleuke watergames ontwikkeld die enkel in onze school te vinden zijn. Wij willen dat alle deelnemers het gevoel hebben dat zij op reis zijn en ze de tijd van hun leven bezorgen!

ONZE KAMPEN ZIJN PRAKTISCH EN TRANSPARANT
Een week voor aanvang van het kamp ontvangt elke deelnemer een voucher met alle praktische info.
Op de webpagina van het kamp kan je het volledige programma terugvinden.
Tijdens elk kamp worden er foto’s genomen die binnen de week op onze Facebook-pagina verschijnen. Je kan alvast onze pagina leuk vinden zodat je op de hoogte blijft! https://www.facebook.com/PelicanBe/


Volg ons op Social Media:
https://www.facebook.com/PelicanBe/
https://www.instagram.com/PelicanBe/
Of
in onze nieuwsbrieven: aanmelden via www.pelican.be

Toon kaart Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker
Nekkerspoel-Borcht 19
2800 Mechelen
ma 02/08/21 om 09:30 di 03/08/21 woe 04/08/21 do 05/08/21 van 06/08/21 tot 06/08/21
pelican school
€ 179,0
pelican.be
info@pelican.be
0473 62 99 16