Hot Yoga

Cursus of workshop, Omnisport en andere

Hot Yoga is een yogales die doorgaat in een zaal die door infraroodpanelen wordt verwarmd tot 30° à 38°. Lees meer

De warmte zorgt ervoor dat je lichaam sneller opgewarmd raakt, dat je makkelijker kan ontspannen en dieper in poses kan gaan.

Afhankelijk van de stijl die je kiest, is de les meer of minder intens.

Voordelen van Hot Yoga & Infraroodwarmte
Infraroodwarmte is therapeutische warmte. Ze dringt tot diep in je gewrichten, pezen, spieren en fascia binnen.

Door aan yoga te doen in een warme ruimte win je aan flexibiliteit. Bovendien heb je minder kans op blessures, omdat je lichaam goed warm is.

Veel zweten zorgt er niet alleen voor dat je huid van binnenuit wordt gereinigd, maar ook dat toxines worden afgevoerd. Mooi meegenomen is dat je huid zacht wordt en dat je een gezonde blos krijgt.

Metabolische processen in je lichaam worden ondersteund door de samenwerking van infraroodwarmte en yoga-oefeningen. Je hormoonhuishouding, spijsvertering en uitscheiding van afvalstoffen komen meer in balans. Ook je immuunsysteem wordt aangewakkerd, omdat het onder invloed van warmte in actie komt tegen virussen en bacteriën.

Kies je voor de meer intense vormen van hot yoga, dan verbrand je zo’n 500 calorieën per les. Overtollig vet vermindert en spiermassa komt in de plaats.

De IR-panelen produceren geen zichtbaar licht. Ze warmen alle objecten en mensen op in de ruimte, maar niet de lucht. Dat creëert een aangename warmte die makkelijk(er) te verdragen is.

Hoe meer je lichaam kan ontspannen, hoe meer spanning het kan loslaten. Dat heeft een positief effect op de werking van je spieren, gewrichten, organen enz., maar ook op pijn en stress.

Je bloedcirculatie verbetert en het zelfhelende vermogen van je lichaam krijgt een boost om eventuele kwetsuren (sneller) te genezen.

De energie van deze yogavorm en IR-warmte resoneren in alle cellen van het lichaam. Ze maken en houden het op een natuurlijke manier gezond, energiek en in balans.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Yoga & Co v.z.w.
Brusselsesteenweg 376
2800 Mechelen
Van 2 september 2019 tot 31 oktober 2019 (ma van 18:30 tot 20:00, do van 20:30 tot 22:00,
Yoga & Co
€ 18,0
info@yogaenco.be
www.yogaenco.be