Het Predikheren Opent

In het weekend van 31 augustus tot 1 september opent Het Predikheren met een gratis openingsfeest voor iedereen. Vanaf dan is deze plek dé nieuwe culturele hotspot van Mechelen waar je ook de nieuwe bibliotheek vindt. Lees meer

PROGRAMMA
Zaterdag 31 augustus
DE PARADE 17u - 19u
De Parade, vol woorden, literaire haltes en met vele Mechelaars, verhuist de laatste boeken van de oude bib naar Het Predikheren.
Kom kijken naar deze lezende mensensliert die zich door de stad kronkelt.
Meedoen aan De Parade kan nog, schrijf je nu in via www.hetpredikheren.be.

GROOT FEEST in Het Predikheren 19u - 23u
De parade houdt HALT! We kijken samen de lucht in en na een oorverdovende WOW-schreeuw opent de deur van Het Predikheren. Vanaf dan begint het avondfeest.
BINNEN ontdek je het DNA van de bibliotheek in nieuwe rekken met daarrond intieme verhalen, betoverende klanken en eigenzinnige performances die de stilte van deze plek accentueren.
BUITEN in het Tinelpark kan je genieten van verschillende theatrale acts of je kan onder vrolijke muziek luieren in een strandstoel. Een kleine honger stil je samen aan een nazomerse tafel met een kopje lettertjessoep of andere predikheerlijke gerechten aan democratische prijzen.
Op deze dag is er voor iedereen een uniek souvenir aan dit bijzonder moment dat samen met jou de geschiedenis in gaat.

Zondag 1 september
KLEIN FEEST 10u – 18u
Het Predikheren prikkelt de fantasie van de kinderen met zotte verhalen en knutselpret. Volwassenen schuiven aan voor een theaterlezing, duiken in de jazzcollectie of gaan op de literaire koffie bij verrassende gastheren of -vrouwen. Een ijsje met pistache, een heerlijk gezonde limonade of een biertje en dit allemaal op een warme eerste septemberdag!

Het Predikheren Opent is gratis voor iedereen.
Tijdens De Parade is de binnenstad beperkt bereikbaar met de wagen tussen 17 en 19u. Meer info over parkeergelegenheid vind je hier www.mechelen.be/parkeren.

Inschrijven voor de parade en meer info over het programma: www.hetpredikheren.be

Toon kaart Het Predikheren-UiTPAS
Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen
za 31/08/19 van 17:00 tot 23:00 zo 01/09/19 van 10:00 tot 18:00
Stad Mechelen
www.hetpredikheren.be