Het LEGO-blokje: 60 jaar creatief bouwplezier

VERLENGD WEGENS SUCCES! Lees meer

Een jaar vol verjaardagen
Het iconische LEGO-blokje blaast in 2018 60 kaarsjes uit! Het is dan ook precies 60 jaar geleden dat LEGO op de Belgische markt verscheen. Bovendien bestaat het LEGO-figuurtje zoals we het vandaag kennen 40 jaar in 2018. Deze driedubbele verjaardag is een mooie gelegenheid om terug te blikken op de hoogtepunten uit de rijke geschiedenis van het Deense speelgoedmerk.

Creativiteit en bouwplezier
Volg het populaire constructiespeelgoed van bij het ontstaan op de werkbank van Christiansen tot in de speelgoedwinkel. Ontdek in de huiskamer en de speelkamer hoe het jong en oud blijft uitnodigen tot creatief spel.

De expo toont zowel de inventiviteit van de makers van LEGO, als de creativiteit van de talloze bouwfanaten van alle leeftijden. De collectiestukken van het Speelgoedmuseum en LEGO-verzamelaars staan centraal. Populaire thema's als Space, Castle, City, Technic en Fabuland vormen de rode draad. Dankzij de Overpelt LEGO Builders Club speel je zelfs enkele van de LEGO-games!

Bewonder in de kunsthal het werk van LEGO-kunstenaars, zoals Dirk Denoyelle en leden van de Belgian LEGO User Group. Mechelse LEGO-fotografe Jo Van Holder toont hoe het haar minifiguren vergaat in de echte wereld. Stem voor je favoriet uit de creaties van de bouwwedstrijd van afgelopen zomer. Bepaal zo mee de winnaar die zijn of haar creatie vanaf januari in de expo mag tentoonstellen.

In de bioscoop duik je in de wereld van Star Wars, LEGO Movie, Ninjago en vele andere filmthema’s.

In de bouwzone steek je je eigen kunstwerk in elkaar! Bouw de leukste LEGO-creaties, maak foto's van de filmscène die je nabootst in LEGO, voorzie jezelf van de mooiste LEGO-accessoires aan de kaptafel ...

Ontdek hoe LEGO generaties blijft inspireren tot fantasierijke en inventieve bouwwerken!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Speelgoedmuseum Mechelen
Nekkerspoelstraat 21
2800 Mechelen
Van 5 oktober 2018 tot 29 september 2019
Speelgoedmuseum Mechelen
communicatie@speelgoedmuseum.be
015 55 70 75
www.speelgoedmuseum.be/Tentoonstellin...