Herdenking bevrijding

Jaarlijks wordt de bevrijding WO II herdacht in Mechelen. Dit jaar is de bevrijding 75 jaar geleden. Lees meer

• Als blikvanger van ’75 Jaar Bevrijding’ vormen de Landcomponent van Defensie en het War Heritage Institute samen een historische colonne. Die zal bestaan uit 50 voertuigen van de Tweede Wereldoorlog, waarvan een groot deel ook effectief deelnam aan de bevrijding van 1944. Daarbij komen nog 20 moderne voertuigen van de Landcomponent, zodat de brug tussen verleden en heden gemaakt wordt.
De aankomst van de historische colonne wordt op Grote Markt en Veemarkt verwacht om 12.30u.
• De vzw Historical Military Vehicles slaat vanaf 13.30u een tentenkamp op en brengt een heleboel militaire voertuigen mee naar Mechelen, om die tijd van toen weer tot leven te brengen. Zo ontstaat er tijdelijk een openluchtmuseum op de Grote Markt. Jong en oud kunnen historische militaire voertuigen bewonderen en zelfs met een aantal hiervan een rondrit door Mechelen maken. Ondertussen kan je op de Grote Markt genieten van optredens van de The French Captain en de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie.
• Om 17.30u wordt er voor het stadhuis, onder begeleiding van de Koninklijke Muziekkapel van de Mechelse Politie, hulde gebracht aan onze bevrijders.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Mechelen
Grote Markt
2800 Mechelen
do 05/09/19 van 12:30 tot 18:00
Stad Mechelen
gratis