H30: Work in Progress - Welkom in de club, Rough Magic en The Part

Speciaal voor FESTIVAL K presenteren jonge makers hun work in progress. Op vrijdagavond 2 oktober worden drie projecten na elkaar getoond in de inspirerende context van de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk: Welkom in de club, Rough Magic en The Part.
Tickets zijn geldig voor de hele avond en verkrijgbaar vanaf maandag 10 augustus 2020. Lees meer

Het hoofdthema van het gezamenlijk project “Welkom in de club” van Elisabeth Klinck en Jade De Rudder is dat alle mensen één zijn. De performers tonen dat kwetsbaarheid een kracht kan zijn als we het breekbare en broze met elkaar delen. Ze creëren samen een eigen voorstellingsvorm met tekst, zang, dans en eigenaardige beats, electronica en soundeffecten. Deels gesproken in het Engels.

“Rough Magic” is een dansvoorstelling die vertrekt vanuit een fascinatie voor de mens, het leven en het universum waarin we ons bevinden. Op poëtische, haast beeldende wijze, worden thema’s zoals menselijkheid, ontmoeting, verbinding, creatie en zingeving verkend. Stephanie Van Aken nam de choreografie voor dit stuk voor haar rekening. In deze voorstelling danst Stepahnie samen met Olivia Van de Peer.

Door het uitvergroten van dagelijkse, meestal onopgemerkte, momenten hoopt het collectief Focus dat de toeschouwer gaat beseffen hoe kostbaar en mooi de kleine hoekjes van een dag kunnen zijn. Het gaat van opstaan en je uitrekken tot de gevoelens die je wegstopt onder een dikke huid. Naast deze uitvergrotingen vertellen de spelers in het stuk “The Part” ook elk hun eigen verhaal. Marie Bertoe Dewachter, Jitse Cammaer , Merel Vanderelst en Babette Proost laten woord, dans en muziek elkaar afwisselen.

Alle voorstellingen zijn work in progress.
H30 Artistieke werkplek is dé experimentenfabriek van Stad Mechelen. H30 zet graag mee verschillende creatieve activiteiten en projecten op poten waarin je kan experimenteren met theater, dans, beeldende kunst, muziek, textiel, film en alles wat daar tussen ligt. Jaarlijks worden er momenten georganiseerd waarop de makers work-in-progress kunnen tonen. De reacties na zo’n moment helpen de makers om hun werk aan te passen en bij te sturen.

In navolging van de coronarichtlijnen zijn de beschikbare plaatsen beperkt tot 100.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk
Onze-Lieve-Vrouwkerkhof z/nr
2800 Mechelen
vrijdag 2 oktober 2020 van 20:15 tot 22:30
RADAR

€ 5,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: 1,0

ticketshop.ticketmatic.com/mechelen/f...