H30: Work in progress - Sele (12+), Het groeien van de bomen (12+) en Nachthaven (15+)

Speciaal voor FESTIVAL K presenteren jonge makers hun work in progress. Op zaterdagavond worden drie projecten na elkaar getoond in de Sint-Katelijnekerk: Sele (12+), Het groeien van de bomen (12+) en Nachthaven (15+) .
Tickets zijn geldig voor de hele avond en verkrijgbaar vanaf maandag 10 augustus. Lees meer

Syntyche Boda is een multidisciplinair-artiest. Ze beschrijft haar muziek als alternatief aesthetic, soul met een Afrikaanse toets. De muziek is vooral dromerig, hoopvol en motiverend. Muziek neemt de leiding, maar in haar project “Sele” hoopt ze design, foto en muziek te combineren.

‘Het groeien van de bomen’ is een fabel van een jonge bruid, bij wie op de avond voor haar trouwfeest een boom uit de mond begint te groeien. Een wat bevreemdend toneelstuk en een samengaan van droom en klucht. Veroline Vanderbeek laat het magische-realisme dat in de tekst verweven zit tot zijn recht komen op de scène en roept tegelijkertijd de atmosfeer van een bakkerij (refererend aan haar roots, Mechelse banketbakkerij Vanderbeek). Het decor en rekwisieten zullen volledig uit deeg bestaan. Deze voorstelling wordt gespeeld door Rino Sokol, Milan Vandierendonck, Kenneth Cardon en Indiana Callebaut.

Mythes en oude verhalen rond scheepvaart, nachtelijke havens, internationale wateren, oude volks- en zeemansliederen worden door Jolien Van De Sande en Helena Van Hoolst in een ander jasje gegoten tijdens het project “Nachthaven”. Rond gevonden verhalen wordt nieuwe muziek gecomponeerd. Verwacht je aan een een echte muzikale haven waar ruimte is voor mensen van verschillende achtergronden die aanmeren, vertrekken en een zo deel van hun unieke verhaal nalaten.

Alle voorstellingen zijn work in progress.
H30 Artistieke werkplek is dé experimentenfabriek van Stad Mechelen. H30 zet graag mee verschillende creatieve activiteiten en projecten op poten waarin je kan experimenteren met theater, dans, beeldende kunst, muziek, textiel, film en alles wat daar tussen ligt. Jaarlijks worden er momenten georganiseerd waarop de makers work-in-progress kunnen tonen. De reacties na zo’n moment helpen de makers om hun werk aan te passen en bij te sturen.

In navolging van de coronarichtlijnen zijn de beschikbare plaatsen beperkt tot 100.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Sint-Catharinakerk
Sint-Katelijnekerkhof z/nr
2800 Mechelen
zaterdag 3 oktober 2020 van 20:15 tot 22:30
H30 Artistieke Werkplek

€ 5,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: 1,0

ticketshop.ticketmatic.com/mechelen/f...