Grote boomplantactie in Mechelen-Noord

Op zondag 19 november maken we samen een nieuw bos in Mechelen-Noord. Die dag planten we 5000 boompjes, daar kunnen we veel helpende handjes bij gebruiken. Lees meer

Met deze aanplanting aan de Liersesteenweg verbinden we de bestaande boomstrook aan de R6 en de oude bossen van kasteel Kauwendaal, om zo uit te groeien tot een solide bos op de grens met Sint-Katelijne-Waver.
Je bent welkom vanaf 10u, liefst met een spade of handschepje, wij zorgen op voorhand voor de plantputten en het plantgoed. Neem gerust je familie, je buren, je vrienden, je collega’s of zelfs de hele jeugdbeweging mee!

Na de inspanning kan je bekomen en bijpraten met een warm drankje of hapje aan onze tent.

Je bereikt het gebied via het veldweggetje ter hoogte van Liersesteenweg 452 aan bushalte Groot Veld, tegenover frituur R6. Door de werken aan de R6 is de Liersesteenweg op die dag waarschijnlijk nog altijd éénrichtingsverkeer stad uit en is er mogelijk hinder ter hoogte van de uitgang van het nieuwe ziekenhuis. Te voet of met de fiets zal je hier echter geen last van hebben, de auto kan je kwijt langs de Liersesteenweg.
Na de inspanning kan je een bewegwijzerde route volgen om stadsbos Kauwendaal te verkennen. Ga je liever met een gids op stap? Van 13u30 tot 16u zal een gegidste rondleiding doorgaan waarbij je meer te weten komt over de natuur in Kauwendaal, de toekomstplannen voor het domein en het strategisch project ‘Open ruimte in en om Mechelen’. Je kan je inschrijven voor deze wandeling door een mail te sturen naar: myrtle.verhaeven@rlrl.be.

Hopelijk tot dan!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Grote boomplantactie in Mechelen-Noord
Liersesteenweg 452
2800 Mechelen
zo 19/11/17 van 10:00 tot 17:00
Natuurpunt Mechels Rivierengebied
gratis
natuurpunt.kauwendaal@gmail.com
0479 95 55 09
www.natuurpunt.be/agenda/grote-boompl...