Gouden Carolus Christmaswandeling - Mechelen in kerstsfeer en in den doenker

Sportactiviteit, Atletiek, wandelen en fietsen

Wandeldag in het teken van Mechelse sportevenementen. Lees meer

Geniet van deze sfeervolle wandeling door de Mechelse historische binnenstad met kerstverlichting, multiculturele kerstmarkt in het Klein-Begijnhof en kerstsfeer in het Groot-Begijnhof - waar je tussen 18 en 21u een bezoek kan brengen aan de levende kerststal op het binnenplein van Brouwerij Het Anker. De kerstman komt op bezoek in LDC De Rooster in het Klein-Begijnhof.

Het begon in december 1998 en ondertussen is de wandeling 'Mechelen in kerstsfeer en in den doenker' gekend over het ganse land en zelfs tot ver buiten de grenzen, zoals in Nederland, Frankrijk, Luxemburg …

Ondertussen is het de 21ste editie. Op zaterdag 15 december 2018 mag Wandelclub Opsinjoorke Mechelen op de samenwerking rekenen van de enige Mechelse brouwerij Het Anker, Buurtcomité Groot-Begijnhof, LDC De Rooster, Klein-Begijnhof en de stad Mechelen. Zij willen in de toekomst de Mechelse bieren promoten door de wandeling de naam van de bieren te geven. Omwille van de samenwerking met brouwerij Het Anker kozen ze voor 'Gouden Carolus Christmaswandeling'.

In De Loods (Transit M) verwachten wij alle Mechelse inwoners en wandelliefhebbers uit het ganse land en buitenland voor een aangename wandeling langs de mooie verlichte monumenten en door de smalle kronkelende steegjes, waar je je in een andere tijd waant. De tocht staat in het teken van de Mechelse sportevenementen. Er is heel mooie kerstverlichting in de straten van Mechelen aangebracht. Op het plein voor het dienstencentrum De Rooster is er een gezellige multiculturele kerstmarkt rond het standbeeld. Eet- en drankstandjes, maar ook verscheidene standjes met geschenkideetjes en Marokkaanse lekkernijen zijn hier terug te vinden.

Ook de kerstman brengt een bezoek en verwacht alle wandelaars op de rustpost in het Klein-Begijnhof. Ook wandel je natuurlijk door het mooi verlichte Groot-Begijnhof met zijn vele kaarsjes en kerststalletjes voor de ramen. Hier vind je ook de enige overgebleven brouwerij, Het Anker, waar de Gouden Carolus Christmas wordt gebrouwen. Op het binnenplein van de brouwerij is de levende kerststal ondergebracht en zijn er diverse eet- en drankstandjes aanwezig. De levende kerststal is van 18 tot 21u te bezichtigen.

Weer schittert er een kerstmarkt van de Vismarkt tot de Korenmarkt . Ook wandel je langs vlieten die werden opengelegd. Zowel de 5- als de 10km-wandelaars wandelen op het Dijlepad, een wandeling langs het water, te midden van het centrum, uniek en ontspannend. Wandelen over het drijvend stukje van het Dijlepad, dat eveneens verlicht is met kerstverlichting, is een echte aanrader. Het pad leidt je langs (en over) de Dijle, tussen Haverwerf en Kruidtuin. Ontdek Mechelen vanuit een heel ander perspectief en bekijk de achterzijde van de oude huizen. De vele watervogels maken het stemmig en amusant, ook voor kinderen.

Startplaats is in Transit M, zaal De Loods, Douaneplein, Mechelen. Hier kan je voor de wandeltocht inschrijven tussen 15 en 21u. Je kan er kiezen voor een wandeling van 5 of 10 kilometer. Het is aan te raden om een zaklamp te voorzien. Na de wandeling krijgen de wandelaars de gelegenheid om bij een Gouden Carolus Christmas nog even na te kaarten in de aankomstplaats, waar zo'n 700 zitplaatsen zijn voorzien. Wandelclub Opsinjoorke Mechelen zal je op je wenken voorzien van een natje en een droogje. Je leest het: dit mag je echt niet missen, want de 'Gouden Carolus Christmaswandeling - Mechelen in kerstsfeer en in den doenker' is meer dan een bezoekje waard!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Transit M, zaal De Loods
Douaneplein
2800 Mechelen
zaterdag 15 december 2018 van 15:00 tot 21:00
Wandelclub Opsinjoorke Mechelen vzw
€ 1,5
www.opsinjoorke.be