Glits & Van Dongen/Capel

Concert, Jazz en blues

G.L.I.T.S. (Getting Lost In Tiny Spaces), Verdwalen in kleine (klank)ruimtes.
Peter Vandenberghe en Bart Maris duiken vol enthousiasme in dit avontuur als duo, na 30 jaar in verschillende grotere formaties samen te werken (X-Legged Sally en Flat Earth Society, om de meest bekende te noemen).
Als duo zoeken ze naar directere muzikale dialogen in steeds wisselende klanklandschappen met behulp van composities van Bart en vrij geïmproviseerde stukken (Tiny Spaces). Lees meer

Edward Capel is in 1992 afgestudeerd aan het Brabants Conservatorium. Hij studeerde saxofoon, geïmproviseerde muziek en compositie aan het Brabants Conservatorium en schreef composities voor improvisatie ensembles, bigband, saxofoonkwartet en fanfare en is werkzaam als zelfstanding saxofoondocent, ensembleleider, componist en freelance musicus.
Musicus en bekende Bosschenaar Bart van Dongen is niet te beroerd om achter orgels te kruipen en maakt er dan ook nog prachtplaten van; zo bv het Smits orgel uit 1852 in Schijndel (NL) waar dan de plaat 'Vrije Cirkel' uit voortkwam met pakkende titels als 'Hé?', 'Wat?' en 'Hoezo?'.

Bart Maris: trompet
Peter Vandenberghe: piano

Edward Capel (NL): rieten
Bart Van Dongen (NL): wurlitzer-piano

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Jazzzolder (in Het Predikheren)
Goswin De Stassartstraat 88
2800 Mechelen
vrijdag 26 november 2021 van 19:30 tot 23:00
Jazzzolder
ticketshop.ticketmatic.com/mechelen/j...
info@jazzzolder.be