Fort van Walem – Fortenfordel 2017: Forté, muziek in de forten

Zondag 21 mei is het zover! Dan opent het fort van Walem gratis haar deuren, samen met 22 andere forten in de provincie Antwerpen. Het thema tijdens de Fortengordel 2017 is muziek. Kom een kijkje nemen, laat je rondleiden door onze gidsen en geniet van de stilte. Lees meer

Het fort van Walem heeft hard te verduren gehad tijdens de Eerste Wereldoorlog en is vandaag erkend als natuurgebied. Het fort is meestal gesloten voor het publiek om de natuur optimaal te beschermen. De Fortengordel is dus een unieke kans om dit fort te bezoeken. Grijp deze exclusieve kans en schrijf je in voor een begeleide rondwandeling met de fortgidsen. Reservatie is verplicht!

Ontdek zelf dat dit fort een ideale plek is om volledig tot rust te komen. Hier ligt de focus immers volledig op het geluid van de stilte! Aan de ingang van het fort tref je twee infostanden met verhalen over ‘een dorp in de grote oorlog’ en uitleg waarom Natuurpunt een fort koopt.

De forten vormen een waardevolle groene gordel rond Antwerpen met een hoge erfgoedwaarde. De Fortengordel is de kans om zelf te ontdekken wat de forten te bieden hebben. Kan je er niet bij zijn? Geen probleem, want ook tijdens de rest van het jaar zijn hier tal van boeiende activiteiten en recreatiemogelijkheden. Ontdek het aanbod op www.fortengordels.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Fort van Walem
Koning Albertstraat
2800 Mechelen
zo 21/05/17 van 10:00 tot 18:00
gratis
www.fortengordel.be
www.fortengordels.be