Filmpremière in open lucht: LOURDES

Een filmpremière op een unieke lokatie: in (de pas gerestaureerde) stiltetuin van het Aartsbisschoppelijk Paleis. Lees meer

Ingang via de poort in de Schoutetstraat (deuren 20u45)
Fietsparking aanwezig!

Bij slecht weer verplaatsen we de vertoning naar het Cultuurcentrum.

ZATERDAG 7 AUGUSTUS 2021, vertoning na zonsondergang (+/- 21u30)
—-
Met miljoenen zijn ze, de pelgrims die jaarlijks Lourdes bezoeken, het bedevaartsoord waar meer dan 150 jaar geleden de Maagd Maria aan Bernadette Soubirous verschenen zou zijn.

Op zoek naar het waarom van die pelgrimages volgden de meermaals gelauwerde documentairemakers Thierry Demaizière & Alban Teurlai met hun camera commentaarloos een aantal van die bedevaarders, en lieten vervolgens de krachtige beelden voor zichzelf spreken in deze stilmakende documentaire.

Hun ‘LOURDES’ laat ons kennismaken met een oord waar iedereen die we in onze flitsende, op winners afgestemde succesmaatschappij liefst zo ver mogelijk wegstoppen zich verzamelt, op zoek naar hoop en steun: lijdende mensen, falende mensen, gebroken mensen, stervende mensen, sukkelaars, gehandicapten, losers en outsiders.

In Frankrijk trok ‘Lourdes’ tot ieders verrassing in de eerste maand na de release meer dan 140.000 toeschouwers naar de bioscoop – tot uiteindelijk zelfs de multiplexen hem programmeerden, tussen ‘Aladdin’ en de ‘Avengers’ van deze wereld: het zegt iets over de indruk die deze kleine maar uiterst krachtige documentaire op het publiek maakte.

Genomineerd voor de César voor Beste Documentaire.
Internationale Selectie Docville 2021.

LOURDES
Regie: Thierry Demaizière & Alban Teurlai
F 2020, 95 min.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Stiltetuin Aartsbisschoppelijk Paleis
Schoutetstraat
2800 Mechelen
zaterdag 7 augustus 2021 van 21:30 tot 23:00
Filmhuis Mechelen

€ 6,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: 1,0

www.filmhuismechelen.be/review/lourdes/
www.filmhuismechelen.be/review/lourdes