Filmhuis: Niet Schieten

Film, Drama

Aansluitend op ‘Hollywood aan de Schelde’ presenteren we u de jongste film van Stijn Coninx, één van de onderwerpen van die documentaire (en één van de meest succesvolle Vlaamse regisseurs ever). Lees meer

Met ‘Niet Schieten’ verfilmde Coninx de hallucinante biografie van David Van de Steen, die als kind één van de aanslagen van de Bende van Nijvel overleefde, maar wel zijn beide ouders en zijn zus verloor.

Het is 9 november 1985 wanneer de Bende de Delhaize van Aalst binnenvalt. Recht over de supermarkt wonen Albert en Metje, grootouders van de familie, die de aanslag voorhun ogen zien gebeuren.

Na het vermoorden van zijn ouders wordt de jonge, zwaargewonde wees opgevangen door zijn opa en oma, die als slachtoffers in een ware Kafkaïaanse nachtmerrie terechtkomen: Albert is – net als alle andere nabestaanden – wanhopig op zoek naar


antwoorden, maar door sabotage, onkunde en tegenwerking eindigen alle elkaar opvolgende gerechtelijke onderzoeken keer op keer in een hopeloos, wraakroepend zootje.

Jan Decleir en Viviane Demuynck schitteren als de twee grootouders in deze beklemmende prent, die veel meer dan om de daders om de wanhoop en frustratie van de slachtoffers draait, en om het onherstelbare onrecht dat hen is aangedaan.

NIET SCHIETEN
Regie: Stijn Coninx
B 2018, 136 min.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurcentrum Mechelen - Auditorium
Minderbroedersgang 5
2800 Mechelen
ma 4 februari 2019 van 20:30 tot 23:00 di 12 februari 2019 van 18:30 tot 20:45
Filmhuis Mechelen

€ 6,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: 1,0

www.filmhuismechelen.be