Filmhuis: C'est ça l'Amour

Film, Drama

Sinds zijn vrouw Armelle vertrokken is, moet Mario voor het eerst het huishouden helemaal zelf beredderen én tegelijk zijn twee dochters opvoeden. Lees meer

Dat loopt niet van een leien dakje, want Frida (14) worstelt niet alleen met haar seksuele identiteit, ze verwijt hem vooral dat haar moeder vertrokken is.
En de volop met drugs en jongens experimenterende Niki (17) eist dan weer een meer onafhankelijk leven op.

Mario zelf hoopt ondertussen tegen beter weten in nog altijd op een terugkeer van zijn vrouw, want zonder haar is hij duidelijk volledig de weg kwijt. Onder het valse voorwendsel dat hij ‘nieuwe mensen wil leren’ kennen, schrijft hij zich in voor een theaterproject – een project dat uiteraard geheel ‘toevallig’ plaatsvindt op de plaats waar zijn vrouw werkt…

‘C’est ça l’amour’ is een kleine, maar zéér fijne film over de dagelijkse strijd van het familieleven, over liefde en over durven loslaten.

Deze subtiele, ontwapenende prent wordt volledig gedragen door een excellente cast: Bouli Lanners is (zoals altijd) geweldig als de bijna wanhopig hard proberende vader/echtgenoot – een criticus omschreef zijn vertolking als die van "een achtergelaten hondje dat om de aandacht van zijn baasje bedelt".
En Sarah Henochsberg en Justine Lacroix zijn al even uitstekend als zijn twee puberende dochters, die helemaal geen idéé hebben wat hun rare vader hen nu precies allemaal probeert duidelijk te maken.
Absolute aanrader!

C’EST CA L’AMOUR
Regie: Claire Burger
FR-B 2019, 98 min.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurcentrum Mechelen - Auditorium
Minderbroedersgang 5
2800 Mechelen
ma 15/04/19 van 18:30 tot 20:15 di 16/04/19 van 18:30 tot 20:15
Filmhuis Mechelen

€ 6,0

Kansentarief voor UiTPAS Mechelen: 1,0

www.filmhuismechelen.be